Partly cloudy26 °C
2020. augusztus 6. csütörtök Berta
Menü

Koronavírus: Fejér megyében ennyi megbetegedést regisztráltak

Koronavírus: Fejér megyében ennyi megbetegedést regisztráltak
Koronavírusos megbetegedések megyénkénti eloszlása (Fotó: pixabay.com/Gerd Altman)

Kikerült az a térkép a koronavirus.gov.hu oldalra, amely a beazonosított koronavírus-fertőzötteket mutatja megyei lebontásban.

Szerda reggelre összesen 525 beazonosított koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, ebből 13-an Fejér megyeiek. Mostantól a koronavirus.gov.hu oldalon folyamatosan közlik majd a megyei adatokat is. 

A friss adatok szerint a fertőzöttek jelentős hányada, közel a fele a fővárosi, összes 252 koronavírusos beteget regisztráltak Budapestről. Fejér megye a jelenlegi adataival a közepesen fertőzött megyék között található, hiszen Győr-Moson-Sopron megyében 26, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 25, Baranyában 19, Csongrádban pedig 17 megbetegedést azonosítottak be. A legkevesebb fertőzöttet, 3-at Békésben és Heves megyében találták.

Az igazoltan koronavírus-fertőzéssel regisztrál betegek megyénkénti eloszlását ezen a térképen lehet megnézni.    

Szerda reggelre újabb 33 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár