3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: péntektől fertőtlenítik a fehérvári idősotthonokat, fotóriport egy kórház intenzív osztályáról - 51. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: péntektől fertőtlenítik a fehérvári idősotthonokat, fotóriport egy kórház intenzív osztályáról - 51. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

32 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Fejér megyében, vagyis annyit, mint korábban egyszer sem. Május 3-ig biztosan maradnak a korlátozások Magyarországon. Pénteken kezdik a fehérvári idősotthonok fertőtlenítését a katonák. Szombattól kötelező a maszkviselés a városi piacon és a buszokon. Csütörtöki összefoglaló.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A 116 új esettel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 239 főre emelkedett az elhunytak száma, 390-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 

Fejér megyében 32 emberről derült ki, hogy koronavírusos, vagyis az országos új esetek számának közel egynegyede megyénkhez köthető. Ezzel 213-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma Fejérben. A járvány megjelenése óta egyszer sem nőtt megyénk fertőzöttjeinek száma ennyivel, az eddigi legnagyobb növekedést április 9-ről 10-re jegyezték fel, amikor 17 fővel emelkedett a Fejér megyei koronavírusosok száma. Részletek: Koronavírus: soha nem nőtt még ennyivel Fejérben a fertőzöttek száma, Fehérváron 100 felett lehet az azonosított esetek száma

Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Minden feltétel adott, hogy május 4-étől az érettségi vizsgákat - kizárólag írásban - biztonságos keretek között lebonyolítsák - mondta Gulyás Gergely kérdésre válaszolva. Kitért arra is, hogy március 11. óta a regisztrált álláskeresők száma 51 ezerrel nőtt, az üres álláshelyeké pedig 44 ezerre csökkent. (MTI)

Még emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-járvány, nem vagyunk a végén, napról napra több a fertőzött - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A közelgő anyák napja alkalmából Müller Cecília elmondta azt is, hogy az ilyenkor adott virág nem jelent veszélyt. A koronavírus egy légúti vírus, így is lehet elkapni - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a házilag készített pamut maszkokat érdemes hatvan, vagy magasabb hőfokon mosni. (MTI)

Szombattól kötelező lesz az orr és a száj eltakarása a fehérvári buszokon és a városi piacon, pénteken kezdik meg a katonák a székesfehérvári idősotthonok fertőtlenítését, hétvégére ismét szigorít az önkormányzat a kijárási tilalmon - többek között ezek derültek ki Cser-Palkovics András szokásos napi tájékoztatójából. A polgármester posztját itt lehet elolvasni:

Székesfehérvár veszélyhelyzeti gazdasági konzultációt indított, amelynek célja, hogy a városvezetés pontos képet kapjon a helyi gazdasági élet járványhelyzet okozta kihívásairól, valamint kialakíthassa gazdasági stratégiáját a veszélyhelyzet utáni időszakra - közölte az önkormányzat. A Lehrner Zsolt gazdasági ügyekért felelős alpolgármester által vezetett felmérésbe a helyi vállalkozókat, vállalatokat, munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleteket is bevonták. A konzultáció hétfői meghirdetése óta leginkább olyan vállalkozók, cégek jelentkeztek, amelyek leálltak, részben leálltak, vagy nagy százalékban visszaesett a bevételük a járványhelyzet miatt, ugyanakkor többségüknek van elképzelése a jövőről, tervük van arról, hogy a későbbiekben - ha segítséggel is - hogyan tudják majd bevételeiket növelni. (MTI)

Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója csütörtökön. Kijelentette, hogy az ilyen létesítmények egészségügyi dolgozói a járvány "meg nem énekelt hősei", ennek ellenére mégis gyakran túlterheltek és alulfizetettek. Emellett megfelelő védőfelszereléseket sürgetett a számukra. Az igazgató hangsúlyozta: noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége. (MTI)

Két nap alatt nyolc fotót közölt az MTI a budapesti Szent László Kórház intenzív osztályáról. A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta az itt dolgozó orvosok és ápolók találkoznak a legtöbb kritikus állapotban lévő fertőzöttel, de innen kerül ki a gyógyultak jelentős része is. A megdöbbentő erejű képek segítségével egy kicsit bepillanthatunk, hogy valójában milyenek is a hétköznapok a reggelenként rideg statisztikai adatként közölt új fertőzöttek, lélegeztetőgépre kötött vagy súlyos állapotban lévő betegek között. 

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek