3 évnél régebbi cikk

2020-ban is meghirdetik a Virágos Magyarország versenyt, melyet tavaly Székesfehérvár nyert
·Zöldverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
2020-ban is meghirdetik a Virágos Magyarország versenyt, melyet tavaly Székesfehérvár nyert
·Zöldverseny·Utolsó frissítés: undefined

Május 15. és július 1. között várják azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

Tavaly Székesfehérvár lett a legvirágosabb magyar város. Erre a címre az idén is lehet pályázni a Magyar Turisztikai Ügynökség döntése alapján: 2020-ban is meghirdetik a Virágos Magyarország versenyt.

Május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket, a legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak - közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.

A közlemény idézte Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatóját, aki elmondta, a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul: "2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerjük el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa". Hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

Így bár Székesfehérváron idén a koronavírus járvány miatt elmarad a tavaly nagy sikert aratott panelkert szépségverseny, a fehérvári hobbikertészek idén is lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák alkotásaikat. 

A május 15-én induló "Virágos balkonok, virágos kertek" című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük két kategóriában a "Legvirágosabb balkon" vagy "Legvirágosabb előkert".

A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a verseny honlapján, a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon.

Arról is beszámoltak, hogy kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, valamint a közönség is szavazhat, az általuk kiválasztott pályázatokat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el.

 Forrás: MTI

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek