3 évnél régebbi cikk

Július második hetében indulhat a Balatoni úti felüljáró felújítása, emiatt teljes útzár lesz
Július második hetében indulhat a Balatoni úti felüljáró felújítása, emiatt teljes útzár lesz

Várhatóan július második hetétől indul és augusztus közepéig tart a Balatoni úti felüljáró felújítása. Az útszakaszon teljes útzár lesz ezekben a hetekben. A kijelölt kerülő útvonalak a napokban ismertetik.

Cser-Palkovics András arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy komoly verseny alakult ki a meghívott pályázók között. Végül a becsült érték alatt, bruttó 153 millió forintért nyerte el a munkát a közbeszerzésen a kivitelező cég.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Balatoni út több mint 70 évvel ezelőtt épült felüljáró-szakaszán két állapotfelmérés is készült. Kiderült, hogy a töltés állékonysága nem felel meg a megnövekedett forgalom okozta hatásoknak, a leszivárgó csapadékvíz folyamatosan rongálja az útalapot. Emiatt a Balatoni út Horvát István utca és Borszéki utca közötti szakaszán azonnali beavatkozásra van szükség.

„Komoly megerősítése történik a szerkezetnek, magának az útpályának. Új burkolatot-, szegélyeket- és vízelvezetést kap, ami egyébként részben roncsolta a töltést. Újraépül a járdarendszer, ami toldása volt magának a felüljárónak, hiszen az eredetileg nem volt rajta. Szakemberek szerint pedig itt van a legnagyobb probléma: a szerkezet megy szét” - mondta el Székesfehérvár polgármestere.

Az is kiderült: 14 fát kell kivágni, hogy azok gyökérzete ne lazítsa tovább a töltést. A jogszabályoknak megfelelő fapótlásról gondoskodni fognak. A polgármester kiemelte, hogy a mostani beruházással az elkövetkező nyolc-tíz évre garantáltan használhatóvá válik a Balatoni úti felüljáró. Ezzel egy időben zajlik és talán addigra véget is ér a Székesfehérvár–Boba vasútvonal fejlesztése, ami átalakítja a teljes csomópontrendszert.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek