3 évnél régebbi cikk

Szerdán szünetelnek a rendelések, probléma esetén az ügyeletet tudjátok felkeresni az Orvosok Házában
Szerdán szünetelnek a rendelések, probléma esetén az ügyeletet tudjátok felkeresni az Orvosok Házában

Július 1-je munkaszüneti napnak számít az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára Magyarországon.

"A magyar egészségügy napja (másik nevén Semmelweis-nap vagy Semmelweis Ignác-nap) egy 1992 óta, minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében, oka empirikus felfedezésében" - foglalja össze a Wikipédia.

Hogyan lett munkaszüneti nap?

2010 novemberében nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amelyben a Semmelweis-nap munkaszüneti nappá nyilvánítását javasolták, hogy az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését kifejezzék.

A javaslat 2011-ben lépett hatályba, azóta a Semmelweis-nap, az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi és az egészségügyben dolgozókra számára munkaszüneti nap.

Így holnap szünetelnek a székesfehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok, a fogorvosok, a Család- és Nővédelmi Központ rendelései, valamint a védőnői szolgálat.

Probléma esetén a gyermek, a felnőtt, a városkörnyéki és a fogorvosi ügyeletet lehet felkeresni az Orvosok Házában, ahol munkaszüneti napnak megfelelően tartanak ügyeletet.

A Fejér Megyei Szent György Kórházban szintén nem lesz szakrendelés, szükség esetén a sürgősségi osztályt keressétek fel.

Az ÖKK-n megjelent közlemény szerint július 1-je a közszolgálati tisztviselők napja is, így az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatal irodáiban is szünetel. Július 2-tól a megszokott munkarend szerint működik tovább a hivatal: csütörtökön telefonon lehet ügyet intézni, pénteken 8-12 óra között személyesen is várják a lakosokat.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek