1 évnél régebbi cikk

Fehérvárról is eljuthattok 80 nap alatt a Holdra
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Fehérvárról is eljuthattok 80 nap alatt a Holdra

Bárki csatlakozhat a MoonBike2020 expedícióhoz, amely arra vállalkozott, hogy összesen 384.400 km megtételére ösztönzi a kerékpárosokat szerte a világon, és hogy a virtuális közösség erejével 80 nap alatt eljusson a Holdra.

Június 26-án indult a Pécsi Tudományegyetem legújabb kihívása, amelybe online formában világszerte bárki bekapcsolódhat. A MOON BIKE néven futó kezdeményezés lényege, hogy sikerüljön 80 nap alatt, összesen 384.400 km-t megtéve biciklivel eljutni a Holdra. A közös mozgásra, egészséges életmódra buzdító projekt szeretné a kerékpáros közlekedést is népszerűsíteni.

A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpárra ülni és bármilyen biciklis applikációt letöltve a megtett távot screenshot formájában üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a projekt Facebook-oldalára.

Sok szeretettel várják a szobakerékpáron indulókat is, a kihívásban nekik a kilométeróra kijelzőjét kell lefényképezniük a megtett távval, majd azt feltölteniük szintén a MoonBike 2020 oldalára.

A szervezők a legtöbb egyéni kilométert megtett sporttársakat ajándékcsomaggal jutalmazzák. Minden nap összegzik egyébként a távokat, és a beküldött fotók alapján bemutatják, hogy kik és hány kilométerrel csatlakoztak a virtuális közös csapathoz.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek