Fair8 °C
2021. február 28. vasárnap Elemér
Menü
Házhozszállítás

Nincs gázellátás a Ráchegy egy részén

Nincs gázellátás a Ráchegy egy részén
Félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a következő napokban az Adonyi úton (Fotó: Putyora Gábor)

Szünetel a gázellátás néhány száz ügyfélnél, a problémát egy vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. Az E.ON a Fejérvízzel közösen dolgozik a hiba elhárításán, emiatt a következő néhány napban az Adonyi úton félpályás forgalomkorlátozás várható.

Székesfehérváron a 62-es út bevezető szakaszának környékén, a Bánáti, Újlaki, Melencei, Bem József, Abatini, Erzsébet, Óbecsei, Bácskai, Szabadkai, Újvidéki, Kikindai utcákban, valamint az Adonyi út Becskereki utcáig eső részén és a Zentai utca 25-től a Seregélyesi útig néhány száz ügyfélnél jelenleg szünetel a gázellátás - tájékoztatott hétfőn közleményben az E.ON.

A bejelentést követően az E.ON munkatársai azonnal a helyszínre siettek és még vasárnap megkezdték a hiba keresését a környéket ellátó gázvezetéken. Mára kiderült: a problémát egy vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. 
A környékbeliek elmondása alapján van, ahol szombat óta nincs gázellátás (Fotó: Putyora Gábor)
A környékbeliek elmondása alapján van, ahol szombat óta nincs gázellátás (Fotó: Putyora Gábor)

A környéken lakóknak (van, ahol már szombat óta) sok kellemetlenséggel jár maga a szolgáltatás hiánya, de az ehhez kapcsolódó munkálatok is. "Vasárnap reggel jelentettem, aztán délután jött egy markoló, felásták a gödröt, elvágták a gázcsövet. Azóta víz folyik belőle - minden éjszaka szivattyúval légtelenítik és engedik ki a vizet a csatornába" - meséli Kovács Tibor. Mint mondja,a munkálatok miatt két napja nem tudnak pihenni. "Este tízkor becsöngettek, hogy éjjel szivattyúzni fognak. Buszon dolgozom; kialvatlanság lesz belőle."

Az éjszakai szivattyúzás lehetetlenné tette a pihenést - a szakembereknek nagy mennyiségű vizet kellett kivezetni a csatornából (Fotó: Putyora Gábor)
Az éjszakai szivattyúzás lehetetlenné tette a pihenést - a szakembereknek nagy mennyiségű vizet kellett kivezetni a csatornából (Fotó: Putyora Gábor)

Németh Editék életét is megnehezíti ez a helyzet, elmondta, hogy nem tudnak főzni, sem mosakodni rendesen: "Egész éjjel alig bírunk aludni, mert óránként beindul a szivattyú. Nem lehet pihenni most már két napja."

Folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán - már a Fejérvíz munkatársaival együttműködve (Fotó: Putyora Gábor)
Folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán - már a Fejérvíz munkatársaival együttműködve (Fotó: Putyora Gábor)

Patócs Renáta, az E.ON szóvivője időközben arról számolt be, hogy megtalálták a hiba okát.

A gázvezeték meghibásodását egy bekötő vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. Ennek következtében nagy mennyiségű víz került a környékbeli utcákat ellátó gázvezetékbe. Az E.ON szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen a Fejérvíz munkatársaival közösen a hiba javításán. Számos helyen már sikerült helyreállítani a gázszolgáltatást és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a még érintett ügyfeleknél minél előbb újra zavartalan legyen a gázellátás.

A szivattyúzásra és az ebből fakadó kellemetlenségre kitérve elmondta: "A szakemberek a vízvezeték sérülése miatt folyamatosan ürítik a vizet a vezetékekből - hiszen ez a nagy mennyiségű víz okozta a gázellátás szünetelését. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hibát mielőbb javítsák és az érintett ügyfeleknél újra vartalan legyen a gázellátás. Ehhez az ügyfelek türelmét és megértését kérik."

A hiba feltárása miatt a következő néhány napban az Adonyi úton félpályás forgalomkorlátozás várható, a Seregélyes felől érkezők az Adonyi útra jobbra nem tudnak behajtani a kedd reggeli óráktól.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában
  Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában
 • Itt az újabb vakcina, amely már egykomponensű, és véd a dél-afrikai vírusvariánssal szemben is
  Itt az újabb vakcina, amely már egykomponensű, és véd a dél-afrikai vírusvariánssal szemben is
 • Mintegy 120 hektáron égett a nádas Fonyódnál
  Mintegy 120 hektáron égett a nádas Fonyódnál
 • Március 16-ig meghosszabbították a veszélyhelyzetről szóló rendeletet
  Március 16-ig meghosszabbították a veszélyhelyzetről szóló rendeletet