3 évnél régebbi cikk

Visszatéríti a MÁV a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyeket
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Visszatéríti a MÁV a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyeket

A nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a szeptemberre szóló nemzetközi jegyek árát, célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

Azonban a járványügyi helyzet miatt a kormány döntése értelmében szeptember 1-től ismét záródnak a magyar határok, így azokat a nemzetközi utazásra szóló menetjegyeket, amelyeket augusztus 29-ig váltottak meg az utasok, és az utazási okmány érvénytartama legkésőbb szeptember 30-án megkezdődik, a MÁV-START szeptember 30-ig kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben az utas lemond az utazásról - tájékoztat honlapján a MÁV.

A MÁV a járványügyi helyzetre tekintettel visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, valamint az étkezőkocsi szolgáltatását is szeptember 1-től.

Abban az esetben, ha az utas menettérti utazásra váltott jegyeket (bizonyítható, hogy a visszaúti menetjegy egy menettérti utazás részét képezi), de a visszaúti menetjegy érvénytartama szeptember 30-a után kezdődik meg, a visszaúti menetjegyet is a fenti feltételek szerint lehet visszatéríteni.

A MÁV kiemeli, hogy továbbra is folyamatosan figyeli a járványügyi helyzetet, és vizsgálja a további intézkedések meghozatalát.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, vagy a mavcsoport.hu üzenetküldési oldalán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek