3 évnél régebbi cikk

Már birtokba vették az új futópályát a Haleszban a székesfehérváriak
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Már birtokba vették az új futópályát a Haleszban a székesfehérváriak

Bár hivatalosan még nem lett átadva az új rekortán futópálya, egyre több fehérvári futó élvezi ki az új lehetőséget a Haleszban.

A tikkasztó melegek és a nyári lazulás után a szeptember eleje sokaknál a nagy újrakezdések időszaka, főként, ha sportról van szó. Azok, akik Székesfehérváron a szabadban szeretnének mozogni, kimondottan jó helyzetben vannak, hiszen nemcsak jól felszerelt fittness parkból van kínálat - többek között a Bregyó, a Halesz és a Túrózsáki úti kondiparkok -, de kiépített rekortán futópályából sem szűkölködünk, most pedig egy újabb lehetőség nyílt meg a futás fehérvári szerelmesei előtt.

Még májusban indult el az új, egy kilométer hosszú, százméteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósult meg. 

Bár a hivatalos átadó még nem történt meg, a székesfehérvári futók már birtokba vették az 1,2 méter széles pályát, és hétfőn délután többen is rótták köreiket a meleg, napsütéses időben.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek