3 évnél régebbi cikk

Járványügyi zárlat alá került a maroshegyi szociális intézmény Fehérváron
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Járványügyi zárlat alá került a maroshegyi szociális intézmény Fehérváron
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Egy dolgozó tesztje lett igazoltan pozitív. A hírt Székesfehérvár polgármestere a a Facebook-oldalán közzétett tájékoztatóban közölte.

Járványügyi hatósági zárlat alá került a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központja. Az egyik dolgozó tesztje lett igazoltan pozitív, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve ezért került sor az azonnali intézkedésre. A bentlakó ellátottak és a munkavállalók számára a PCR tesztelés folyamata megkezdődött. Szerencsére már korábban intézkedés történt a nappali ellátás szüneteltetésére (ezt az igénylőknek házhoz szállított ebéddel oldják meg), illetve látogatási tilalom van érvényben az intézményben.

A polgármester posztjában kitért továbbá arra is, hogy  2021 első negyedévére vonatkozó teraszdíjakat el kívánja engedni az Önkormányzat a fehérvári vendéglátóhelyek számára. Ugyanakkor sajnálattal hívta fel a figyelmet arra, hogy sok kihágást tapasztaltak a maszkviselést illetően a hatóságok a vendéglátó egységekben. 

"Szeretnénk valamennyi üzlet üzemeltetőjének figyelmét felhívni a kötelező maszkhasználatra, mert ennek be nem tartása esetén első alkalommal figyelmeztetés, második alkalommal pénzbírság, harmadik alkalommal pedig akár a hatóságok által időszakos bezáratás is elrendelhető. Kérek mindenkit, hogy tartsa be, és munkavállalói esetében tartassa be a járványügyi előírásokat! A vásárlóktól, vendégektől pedig együttműködést kérek!" - hívta fel a figyelmet. 

További részletek a posztban olvashatók: 

Borítókép: facebook.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek