Cloudy4 °C
2020. november 27. péntek Virgil
Menü
Házhozszállítás
18
Felnőtt tartalom
Elmúltál már 18 éves?
Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
Igen
Nem

Brutálisan megskalpolt kutyát találtak Pusztaszabolcson

Brutálisan megskalpolt kutyát találtak Pusztaszabolcson
A megkínzott pusztaszabolcsi kutya (Fotó: Facebook/Fema Állatmentők)

Szabályosan lenyúzta egy foxi-keverék fejéről valaki a bőrt, és még nyakon is szúrta a szerencsétlen állatot. A kegyetlenül megkínzott kutyát vasárnap találták Pusztaszabolcson, azonnal Budapestre szállították állatorvoshoz.

A város szélén sétált vasárnap dél körül az a kutya, amit szabályosan megskalpolt valaki. Az állat nyakától kezdve a feje hátsó részéről teljesen levágták a bőrt, ami az egyik fülére lógott, ráadásul a gégéjénél még nyakon is szúrták a foxi-keveréket. A pusztaszabolcsi megtaláló szerint az egyik hátsó lába nagy valószínűséggel eltört. A kutyát a fehérvári állatmentők azonnal Budapestre szállították. A Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület vezetője szerint a következő egy-két nap kritikus lehet a megkínzott eb számára, de az már egy jó jel, hogy az éjszakát túlélte.

– Amikor megtalálták, a saját lábán járt, de alig volt vérkeringése, ki volt hűlve és sokkos állapotban volt – tudtuk meg Turczer Edinától. – A kutya nagyon koszos és büdös volt, és láthatóan egyáltalán nem volt képben, hogy mi történik vele.

Az állatmentő eddig tapasztalatai alapján elég kevés az esélye, hogy végül elkapják a tettest. A kutyában nem volt chip, és a nyakörvén sem volt semmi, ami segítené a gazda azonosítását. Úgy véli, hogy még ha fel is ismerik a szomszédok vagy a tettes hozzátartozói a kutyát, mélyen hallgatni fognak a történtekről, mert valószínűleg félnek attól, aki ezt elkövette, és nem akarnak bajba kerülni. 

A megkínzott kutya műtétei és kezelése nagyjából 100-200 ezer forintba kerül majd a Fema vezetője szerint, az egyesület már meg is kezdte az adományok gyűjtését. De várják azoknak a jelentkezését is, akik bármilyen információval rendelkeznek a brutálisan megskalpolt állatról vagy gazdájáról.

A borzalmas állapotban lévő kutyáról több videót és fotót is posztolt a Facebookon a Fema. Ezek megtekintését csak erős idegrendszerű olvasóinknak ajánljuk. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Újabb védőeszköz-ellátmány érkezett a fehérvári szociális intézményekbe
  Újabb védőeszköz-ellátmány érkezett a fehérvári szociális intézményekbe
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. november 26.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. november 26.
 • Online ügyintézésre kérnek mindenkit a fehérvári szolgáltatók
  Online ügyintézésre kérnek mindenkit a fehérvári szolgáltatók
 • Fehérvári garázsok, irodák, raktárak bérlésére lehet licitálni
  Fehérvári garázsok, irodák, raktárak bérlésére lehet licitálni