3 évnél régebbi cikk

A fehérvári Szoboszlai Dominik az RB Leipzighez igazolt
·SportSzoboszlai Dominik·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
dierotenbullen.com
A fehérvári Szoboszlai Dominik az RB Leipzighez igazolt
·SportSzoboszlai Dominik·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérváron pallérozódott Szoboszlai Dominik átigazolásáról szóló, örömteli hírt az RB Leipzig hivatalos oldalán jelentették be.

Már egy ideje terítéken volt a rendkívüli ütemben fejlődő, tizenkétszeres magyar válogatott labdarúgó, Szoboszlai Dominik átigazolása, akit kimagasló játékának köszönhetően az elmúlt időszakban többek között a Borussia Dortmunddal, az Arsenallal, a Bayern Münchennel, de még a Real Madriddal is összeboronáltak.

Miután az FC Red Bull Salzburg kiesett az UEFA-bajnokok ligájából (az UEFA-Európa-ligában folytatja a Villareal CF ellen), újra megindult a pletykaáradat Dominik klubváltásával kapcsolatban, ugyanis sajtóhírek szerint nyáron azért maradt az osztrák együttesnél, mert a klub színeiben szeretett volna pályára lépni a legrangosabb európai kupasorozatban.

Nos, a mai nappal vége a találgatásoknak, ugyanis az RB Leipzig hivatalos oldalán jelentette be, hogy (Gulácsi Péter és Willi Orbán után harmadik magyarként) leigazolta a 20 éves támadó középpályást, Szoboszlai Dominikot. 

"Nagyon örülök, hogy sikeresen zárult az átigazolás az RB Leipzighez. A klub fantasztikusan fejlődött az elmúlt időszakban, a Bundesliga egyik legjobb csapatává nőtte ki magát és az UEFA-bajnokok ligájában jól szerepel. Azért jöttem Lipcsébe, hogy egy top edző keze alatt dolgozzak egy rendkívül ambiciózus együttesben, amely nagyon fiatal, ám rutinos is egyben. Itt folytathatom a fejlődésem és szeretném segíteni a csapatot, hogy továbbra is sikeresen szerepeljenek" - nyilatkozta Szoboszlai Dominik a Vörös Bikáknak.

A szerződés részletei:

  • Dominik 2025 júniusáig írt alá az RB Leipzignél.
  • Bemutatkozására január 9-ig kell várni (a téli átigazolási időszak nyitása miatt), amikor is a Borussia Dortmund elleni rangadón mutathatja meg magát az új igazolás.
  • Szoboszlai Dominik a 17-es mezszámot választotta.

A fiatal fehérvári labdarúgó egy különleges tehetség, aki véleményem szerint a lehető legjobb döntést hozta meg azzal, hogy a főleg fiatalokkal kiálló, támadófutballt játszó RB Leipzighez szerződött. Ha új csapatánál is olyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt majd, mint az FC Red Bull Salzburgnál, akkor Dominik számára határ a csillagos ég.

Szoboszlai Dominik pályafutását szülővárosában, Székesfehérváron kezdte a MOL Fehérvár FC-ben (akkor még Videoton), majd édesapja szakmai felügyelete mellett a Főnix-GOLD labdarúgója volt. 2016 nyarán szerződtette az osztrák élvonalbeli FC Red Bull Salzburg, amely kezdetekben a másodosztályban szereplő tartalékcsapatában, az FC Lieferingben számított Szoboszlai játékára.

A Salzburgban bajnoki mérkőzésen 2018 májusában mutatkozott be, első gólját pedig szeptemberben lőtte az Osztrák Kupában. Az ezt követő szezonban alapembere lett az UEFA-bajnokok ligája csoportkörébe is bejutó csapatnak. A 2019/2020-as szezon végén az osztrák Bundesliga legjobb játékosának választották.

A felnőtt válogatottban 2019. március 21-én mutatkozott be Szlovákia ellen, míg első gólját szeptemberben szerezte a nemzeti csapatban, szintén Szlovákia ellen.

Ha már válogatott, akkor azt is meg kell említenem, hogy november 12-én Szoboszlai Dominik hosszabbításban szerzett góljával győztük le Izland legjobbjait, így az ő találatával jutottunk ki a 2021-ben lebonyolítandó, Budapesten is zajló 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Dominik fiatal kora ellenére már számos elismerésben részesült: többek között 2017 októberében a The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé választotta, majd 2019 márciusában a goal.com az 50 legtehetségesebb csodagyerek 21. helyére rangsorolta. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2020 januárjában a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta. 2020 októberében bekerült a Golden Boy-díj legjobb húsz labdarúgója közé, ahol a 8. helyen végzett. És még hol a vége?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek