4 évnél régebbi cikk

Testépítő-világbajnokságra készül a székesfehérvári Gazdag Kitti
·Sportinterjú·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaTestépítő-világbajnokságra készül a székesfehérvári Gazdag Kitti
·Sportinterjú·Utolsó frissítés: undefined

Gazdag Kitti miután meghódította a 2018-as Superbodyt, tovább akarta folytatni nyerő szériáját, teljes erőbedobással célozta meg a tavaszi versenyszezont. Igen ám, de az egészsége közbeszólt, így rövid pihenő után jelenleg már az őszi etapra készül, amely során novemberi testépítő-világbajnokságon is megmutathatja magát. Erről, a felkészülésről és a a mindennapjairól beszélgettünk.

Hogyan alakult a pályafutásod a legutóbbi versenyszezon óta?

A Scitec Muscle Beach 2018 után tartottunk egy kis pihenőt, majd augusztus második felétől újra elkezdődött a kemény munka. Az elején csak lájtosabb gyakorlatok voltak, aztán bele kellett húznom, ugyanis novemberben szervezték meg a Superbodyt, amelyet végül sikerült behúznom. Nagyon jó formában voltam, így nagy elégedettséggel töltött el, hogy megnyertem a versenyt. A Superbody után a karácsony közeledtével újabb lazább időszak következett, majd belevágtam a tavaszi szezonba.

Őszi versenyzés után egyből tavaszi? Ha jól sejtem, nem szokványos ütemezésről beszélünk.

Bár nem sok versenyző szokta ezt csinálni, ugyanis fél éves kihagyásokkal szokták megmérettetni magukat, de mivel úgy éreztem, hogy lendületben vagyok, az gondoltam, hogy végigküzdöm a tavaszi versenyszezont is, amely során megmutatom magam nemzetközi porondon is. Ki is néztünk pár versenyt az edzőimmel, majd januárban elkezdtük a felkészülést, ám idő után azt éreztem, hogy nagyon fáradékony lettem. Akkor hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy tegyük félre a tavaszi versenyeket, és az elkövetkezendő időszakban a változatosabb edzések mellett a kikapcsolódásé legyen a főszerep.

Hogyan nézett ki a visszatérés?

Miután úgy éreztem, hogy kellően visszatöltött a szervezetem, mondtam a srácoknak, hogy elkezdhetjük a felkészülést az őszi szezonra. Majd miután augusztusban újra edzésbe álltam, kiderült, hogy vb-induló vagyok. A versenyszezonra – ugyanúgy, mint az előzőekre - tizenöt hétig készülök, majd október 19-én lesz az első megmérettetés, amelyet itthon rendeznek meg, és ott tudom majd kvalifikálni magam a világbajnokságra. Ha ott abszolút kategória-győztes valaki, akkor a Magyar Szövetség meg is támogatja az útját. Szóval nagy a tét.

Kitti edzés közben is maximális hőfokon pörög (Fotó: Gazdag kitti)

A világbajnokságon kívül milyen versenyekre készülsz még?

Szeretném megvédeni a Superbody-címemet is, ez november elején lesz esedékes. Ezeken kívül az edzőimmel kinéztünk nemzetközi próbatételt is, így ha minden jól megy, akkor a magyar versenyek után a következő utunk Rómába, a Diamond Cupra vezet majd, amely három napos versengés lesz. Az szezon utolsó versenye pedig a november 29-től december-1-ig tartó világbajnokság lesz Szlovákiában, Pozsonyban. Összesen négy kőkemény ütközet vár rám.

A felkészülés mennyit változott az előző szezonok óta?

Mindig van egy alap, mert a wellness kategória lényege az úgynevezett brazil-forma, amely erős combból, erős fenékből és izmosabb, vékonyabb felső testből áll. Nekem a kézilabda miatt eléggé kiszélesedett a hátam és a vállam is, így kicsit nehezebb dolgunk van abból a szempontból, hogy sokkal jobban meg kell tolnom a lábedzéseket. Inkább alsótestedzéseim vannak, hogy megpróbáljuk a kontrasztot összehozni. A felsőtestet inkább fogyasztjuk, az alsót növeljük.

Ezen kívül sokat kardiózok, illetve nagyobb hangsúlyt fektetek a nyújtásra, amelyben csapatom új edzője, Kovács Tibor sietett a segítségemre. A nyújtás rendkívül fontos pózolás közben, ugyanis mivel sok izomtömeget szedtem fel, ezért berövidülnek az izmok, a pózolásnál meg pont az a lényeg, hogy szép, természetes és nőies legyél, ezért ezzel is külön foglalkozunk. Meg majd lassan megkezdem a pózolás gyakorlását is.

A tökéletes pózolás aranyat érhet (Fotó: Gazdag Kitti)

A versenyzés mellett továbbra is személyi edzőként dolgozol?

Igen, magán és csoportos edzéseket is tartok. Az egyik barátnőm, aki hozzám jár, elkezdett csinálni ilyen Gazdag Team-feliratú sapkát, és így valahogy kialakult, hogy akik hozzám járnak, ők a Gazdag Team tagjai. Nyilván nem jelent semmi különöset, csak jó érzés.

Ezen kívül óriási változás állt be az életembe, ugyanis a MOL Fehérvár FC felkért, hogy én legyek az utánpótlásuknak a táplálkozási tanácsadója. Februárban kezdtem meg a munkát a kicsikkel, az U-14-től egészen az U-19-ig. Ezen kívül az NB III-as focistákkal is kontaktban vagyok, nem beszélve a felnőtt csapat pár játékosáról, többek között Fiola Attiláról, akivel szintén együtt dolgozunk az étrendjén. Emellett folyamatosan képzem magam, hogy mindig friss információkkal tudjam ellátni a vendégeimet.

Mennyire befogadóak a fiatalok a különböző újításokkal szemben?

Azt vettem észre, hogy rendkívül vevőek az új információkra. Büszke vagyok rájuk, ugyanis kívülről fújják az anyagot, tudják, hogy melyik hús miért jó, melyik élelmiszerben milyen vitamin van, mikor egyenek, és még az étrendeket is közösen rakjuk össze. Nagyon érdeklődőek, és annak külön örülök, hogy már ilyen fiatalon megértik a helyes táplálkozás fontosságát. Ők állóképességi sportot űznek, így nekik nem elég, hogy napi három-négyszer egyenek, hanem a szénhidrátokkal kell nagyon sokat játszaniuk.

Kitti reméli, hogy a testépító-világbajnokságról is szép eredménnyel térhet haza (Fotó: Gazdag Kitti)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek