Cloudy7 °C
2021. január 24. vasárnap Timót
Menü
Házhozszállítás

Új tehetséggondozó program Fehérváron

Új tehetséggondozó program Fehérváron
Ötödikes fehérvári diákok jelentkezését várják a tehetséggondozó programra (Fotó: fit.mcc.hu)

A Mathias Corvinus Collegium 1996-ban indította el Fiatal Tehetség Programját. Eddig több mint hétszázan vettek részt rajta, és mostantól a fehérvári diákok is bekapcsolódhatnak a közös munkába!

A Fiatal Tehetségek Program egyik eleme a robotikával való ismerkedés, de megtanulnak a diákok a pénzzel bánni, bevezetik őket a jövőkutatás rejtelmeibe és kipróbálhatják magukat riporterként is. A Székesfehérváron nyíló oktatási központ olyan lehetőséget kínál a diákok és a szülők számára, ahol inspiráló, korszerű környezetben és barátságos közösségben bontakozhatnak ki a jövő tehetségei. A program révén segítik őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban és az életükben való érvényesülésben.

A szervezet régióvezetője, Sipos Viktória szerint a képzés az élménypedagógia módszerére épül és gyakorlatorientált: „Csak ötödikben van lehetőség belépni a programba, viszont aki egyszer csatlakozik hozzánk, azt egészen a nyolcadik év végéig elkísérjük a tanulmányai során. Fontos, hogy ez nem egy közoktatást helyettesítő kurzusokból álló program, hanem azon felül, azt kiegészítve segítjük a diákokat abban, hogy mindenféle tudományos és művészeti területtel megismertessük őket.”

A Fiatal Tehetség Program a szülőket is megszólítja, félévente ugyanis Szülők akadémiáját szerveznek, ahol neves előadók segítenek eligazodni a kamaszlélekben.

A képzés nagy hangsúlyt fektet az egészségtudatosságra – emelte ki a város egészségügyi tanácsnoka. Östör Annamária elmondta, hogy nagy lehetőség a program a fehérvári diákok számára: „Nagyon örülök, hogy például az egészségre is kitérnek a programban, hogy egészségtudatossággal kapcsolatos információkat is továbbítanak a gyerekeknek. Ennek szellemisége egybevág Székesfehérvár egészségprogramjával is. Ezenkívül nagyon üdvözlöm azt is, hogy a várossal is terveznek közös programokat!”

A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki. A tanulmányokon kívül a program nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre is: a tanév közben a diákoknak lehetőségük van további kötetlenebb, színes programokon való részvételre, nyáron pedig az összes FIT-es diákot egy élményekkel kecsegtető tábor várja.

A Fiatal Tehetség Programra ötödikes kisdiákok jelentkezését várják január huszadikáig. Akiket felvesznek, azok számára a képzés ingyenes!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
  Törvényi védelmet kaptak a vidéki zajok és szagok Franciaországban
 • Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
  Erős földrengés volt az Antarktisz partjainál
 • Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
  Tombol a járvány harmadik hulláma Spanyolországban
 • Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
  Szigorú intézkedések mellett tartották meg a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákat
 • Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
  Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
 • Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
  Horvátországban felfüggesztették a lakosság oltását a vakcinahiány miatt
 • Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
  Tájékoztató kampány indult a koronavírus elleni oltásról
 • HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
  HÍREK 17 órakor 2021.január 23.
 • Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése
  Ingyenes lett a hungarikumnak választott kutyafajták törzskönyvezése