Partly cloudy27 °C
2021. június 17. csütörtök Laura
Menü
Házhozszállítás

Új tehetséggondozó program Fehérváron

Új tehetséggondozó program Fehérváron
Ötödikes fehérvári diákok jelentkezését várják a tehetséggondozó programra (Fotó: fit.mcc.hu)

A Mathias Corvinus Collegium 1996-ban indította el Fiatal Tehetség Programját. Eddig több mint hétszázan vettek részt rajta, és mostantól a fehérvári diákok is bekapcsolódhatnak a közös munkába!

A Fiatal Tehetségek Program egyik eleme a robotikával való ismerkedés, de megtanulnak a diákok a pénzzel bánni, bevezetik őket a jövőkutatás rejtelmeibe és kipróbálhatják magukat riporterként is. A Székesfehérváron nyíló oktatási központ olyan lehetőséget kínál a diákok és a szülők számára, ahol inspiráló, korszerű környezetben és barátságos közösségben bontakozhatnak ki a jövő tehetségei. A program révén segítik őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban és az életükben való érvényesülésben.

A szervezet régióvezetője, Sipos Viktória szerint a képzés az élménypedagógia módszerére épül és gyakorlatorientált: „Csak ötödikben van lehetőség belépni a programba, viszont aki egyszer csatlakozik hozzánk, azt egészen a nyolcadik év végéig elkísérjük a tanulmányai során. Fontos, hogy ez nem egy közoktatást helyettesítő kurzusokból álló program, hanem azon felül, azt kiegészítve segítjük a diákokat abban, hogy mindenféle tudományos és művészeti területtel megismertessük őket.”

A Fiatal Tehetség Program a szülőket is megszólítja, félévente ugyanis Szülők akadémiáját szerveznek, ahol neves előadók segítenek eligazodni a kamaszlélekben.

A képzés nagy hangsúlyt fektet az egészségtudatosságra – emelte ki a város egészségügyi tanácsnoka. Östör Annamária elmondta, hogy nagy lehetőség a program a fehérvári diákok számára: „Nagyon örülök, hogy például az egészségre is kitérnek a programban, hogy egészségtudatossággal kapcsolatos információkat is továbbítanak a gyerekeknek. Ennek szellemisége egybevág Székesfehérvár egészségprogramjával is. Ezenkívül nagyon üdvözlöm azt is, hogy a várossal is terveznek közös programokat!”

A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki. A tanulmányokon kívül a program nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre is: a tanév közben a diákoknak lehetőségük van további kötetlenebb, színes programokon való részvételre, nyáron pedig az összes FIT-es diákot egy élményekkel kecsegtető tábor várja.

A Fiatal Tehetség Programra ötödikes kisdiákok jelentkezését várják január huszadikáig. Akiket felvesznek, azok számára a képzés ingyenes!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
  Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
 • Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
  Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
 • Bobory Zoltán szerzői estje
  Bobory Zoltán szerzői estje
 • Népművészeti programok, moziélménnyel
  Népművészeti programok, moziélménnyel