3 évnél régebbi cikk

Elhunyt Sas József
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
origo.hu
Elhunyt Sas József
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined

Életének 83. esztendejében elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas színész, rendező, író, színházigazgató, humorista.

Sas József még 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra, ahol megkezdték kezelését, a továbbiakban az otthonában lábadozott. Majd minden óvintézkedés ellenére 2020 végén elkapta a koronavírust, ami után kórházba szállították. Az egyik fővárosi intézményben oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni.

A Blikk információi szerint Sas József szervezete sajnos az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben. Az értesülést a színművész családja is megerősítette az ATV-nek.

Sas József (eredetileg Polacsek Jószef) 1939. január 3-án született Békéscsabán. Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el, majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak.

1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója volt.

(Forrás: Wikipedia)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek