3 évnél régebbi cikk

Útnak indult a fehérváriak adománya a horvátországi földrengés károsultjainak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Útnak indult a fehérváriak adománya a horvátországi földrengés károsultjainak
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Az adományok között tartós élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszer, ágynemű, kéziszerszám, illetve kisgépfelajánlások is vannak, amit a fehérvári önkormányzat egymillió forinttal egészített ki.

A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Karitász és a Szent István Művelődési Ház hirdetett gyűjtést a horvátországi földrengés károsultjai számára, az összegyűlt adományok kedden indultak útnak Sziszekbe.

Tartós élelmiszerekkel, az újjáépítéshez szükséges eszközökkel, szerszámokkal, a munkásoknak szükséges ruhaneműkkel, tisztító- és fertőtlenítőszerekkel segítik meg a fehérváriak a földrengés károsultjait, továbbá a tárgyi adományok mellett pénzadományt is gyűjtöttek: a város polgármestere egymillió forintot ajánlott föl a rászorulóknak.

Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete kifejezte, hogy nagy szeretettel és alázattal érkezett Székesfehérvárra, ahol a lakosok és a város megérezték a segítségnyújtás fontosságát, a tavaszi zágrábi földrengéshez hasonlóan.

A jelenlegi állapotról elmondta, hogy a helyzet ugyan stabilizálódott, de a ma reggeli hírek újabb, a környéket érintő földrengésről számoltak be.

A lakosság egy kisebb hányada még mindig nem rendelkezik biztos lakhatással, kielégítő feltételekkel a megfelelő életvitelhez – ez nagy feladatot jelent továbbra is; szerencsére a legtöbb helyen van már víz és áram a mindennapi működéshez, és közkonyhát is szerveztek az ellátáshoz.

Szerdán ül össze a horvát parlament a további stratégia kialakításához, a megfelelő, hosszú távú segítségnyújtás megszervezéséhez. Az eset jó példája annak, miként reagál az emberiség az ilyen katasztrófákra, illetve arra, hogy a meglévő kormányzás, a városok, a civil szféra, a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság hogyan tud együttműködni – ami a lakosság támogatása nélkül nem működhet, tette hozzá az összefogás jelentőségét hangsúlyozva.
(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek