3 évnél régebbi cikk

Országos átlag felettiek a bérek Fejér megyében
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined
Országos átlag felettiek a bérek Fejér megyében
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined

A NAV adatai szerint 2019-ben bruttó 295 ezer forint volt az átlagos havi kereset (munkaviszonyból származó jövedelem), ami nettó havi 200 ezer forintot jelentett. Fejér megyében átlagosan nettó 220 ezer forintot kerestek a munkavállalók.

Jelentős volt az eltérés településtípusonként: Budapesten havi nettó 260 ezer Ft, a megyei jogú városokban 214 ezer Ft volt a kereset, míg a többi városban 186 ezer Ft, s végül a községekben 161 ezer Ft.

A legmagasabb érték Telkiben (Pest megye) volt, ahol átlagosan 390 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, míg a legalacsonyabb a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyétén (havi 31 ezer forint).

Második és harmadik helyen állt a XII. és a II. Kerület, 383 ezer és 376 ezer forinttal. A fővároson belül a budaiak átlagosan 110 ezer forinttal kerestek többet a pestieknél.

 

A Nyugat- és a Közép-Dunántúli régióban átlag felett kerestek a munkavállalók, míg a Dél-Dunántúlon és az északkeleti megyékben jóval az átlag országos alatti a kereset. Megyék tekintetében a legmagasabb érték Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt, ahol havi 223 ezer forintot kerestek.

Szintén magas eredmények születettek még Fejér (220 ezer forint),


Komárom-Esztergom (216 ezer forint) és Vas megyében (208 ezer forint). A legalacsonyabb kereseteket Nógrád (172 ezer forint), Békés (170 ezer forint) illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (157 ezer forint) érték el.

Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset.

 

Borítókép: think.ing.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek