3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: az edzőtermeket, a szálláshelyeket és a játszóházakat is támogatja az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió
Cser-Palkovics András: az edzőtermeket, a szálláshelyeket és a játszóházakat is támogatja az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A polgármester azt is bejelentette, hogy már dolgoznak a székesfehérvári előadóművészeknek szóló támogatási programon.

Online sajtótájékoztatón jelentett be újabb támogatási csomagot Cser-Palkovics András a koronavírus-járvány miatt hónapok óta nem, vagy alig működő helyi vállalkozások megsegítésére. A székesfehérvári polgármester lapunk kérdésére elmondta: várakozásaik szerint a teljes pályázati- és támogatási csomag értéke a beérkező igények függvényében akár 60-80 millió forint is lehet, de azt sem tartja kizártnak, hogy végül eléri a 100 millió forintot.

Hozzátette: az önkormányzat a támogatásokkal azt szeretné elérni, hogy az újranyitást követően a lehető leggyorsabban talpra álljanak a helyi vállalkozások, és addig is a lehető legtöbb álláshelyet mentsék meg.

A most bejelentett önkormányzati támogatási csomag legfontosabb pontjai:

  • Maximum egyszeri 500 ezer forintot kaphatnak a játszóházak bérleti díj támogatásra.
  • A konditermek megtartott álláshelyenként egyszeri 50 ezer forintra, maximum vállalkozásonként összesen 1 millió forintra pályázhatnak.
  • Azok a rendezvényszervezésben, turisztikában, konditermekben, személyi edzőként, idegenvezetőként, játszóházakban dolgozók és előadóművészek, akik 2020. november 1. után vesztették el a munkahelyüket a 3 hónap állami álláskeresési járulékon felül további 1 havi járulékot kaphatnak, ha azóta sem tudtak elhelyezkedni.
  • A szállodák az idei építményadó felének megfelelő összegre pályázhatnak, ha a pénzt a munkahelyek megőrzésére fordítják.
  • Már dolgoznak egy támogatási programon, amivel a helyi előadóművészeknek szeretnének segítséget nyújtani.
  • A városi applikáció segítségével kedvezményes vásárlást biztosító hálózatot építenek ki, hogy ezzel is támogassák az újranyitás után a helyi vállalkozásokat.
  • Február 22-ig pályázhatnak a fehérvári vendéglátósok a korábban bejelentett támogatásokra. A részletek és a pályázati adatlap már elérhető a város honlapján.

Cser-Palkovics András hétfői bejelentéseiről a Facebookra is posztolt. A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek