3 évnél régebbi cikk

Müller Cecília: megfelel a hazai követelményeknek a kínai vakcina, már csak az OGYÉI engedélye kell
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Müller Cecília: megfelel a hazai követelményeknek a kínai vakcina, már csak az OGYÉI engedélye kell
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az operatív törzs február 19-i sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos arról beszélt: a Sinopharm-vakcina hitelt érdemlően bizonyított, hogy megfelel a hazai követelményeknek.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy mindent elkövetnek, hogy időben növeljék az oltható személyek számát. Újabb vakcinával bővült a paletta, a kínai vakcina mellé nagyon kielégítő dokumentáció is érkezett - tette hozzá.

"Örömmel mondhatom, hogy Paulinyi Zsuzsa vezetésével megvizsgálták a Sinopharm-vakcinát, és hitelt érdemlően bizonyított, hogy megfelel a hazai követelményeknek. Erről a mai napon értesítették az OGYÉI-t". Az utóbbi testület engedélyezi a vakcinát - tette hozzá. Ha az OGYÉI jóváhagyja, akkor elkezdhető vele az oltás beadása.

Müller Cecília elmondta, hogy 41 ezer ember számára elegendő AstraZeneca-vakcina érkezett. A Sinopharm-vakcinával való összes információt is közzé fogják tenni - tette hozzá. Az utóbbi egy elölt vírust tartalmazó vakcina.

Kik nem kaphatják?

Hozzátette: 79 százalékos hatékonysága van a kínai vakcinának. A várandósok nem kaphatják meg, valamint azok a krónikus betegek sem, akiknek a betegsége nincsen egyensúlyban - tette hozzá. Az oltóorvos egyénileg dönt értelemszerűen az olthatóságról - mondta a szakember.

Ha nincs rendkívüli körülmény, akkor mindegyik vakcina felhasználható az előírt tájékoztató fényében - mondta Müller Cecília. Magyarországon az emberek elfogadják a vakcinát, és már közel 400 ezer fő élt a védőoltás lehetőségével.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a háziorvosok döntése alapján múlik, mely beteget részesítik előnyben.

Forrás: Origo.hu

Borítókép: facebook.com/kormanyzat
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek