3 évnél régebbi cikk

Már igényelhető az ingyenes internet a digitális oktatáshoz, a Digi ügyfeleinek nagyon kell sietni
·Hírekingyen·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Stefan Meller
Már igényelhető az ingyenes internet a digitális oktatáshoz, a Digi ügyfeleinek nagyon kell sietni
·Hírekingyen·Utolsó frissítés: undefined

Megnyílt a szolgáltatóknál a lehetőség, hogy az általános iskolások szülei és az ott tanító pedagógusok a digitális oktatáshoz szükséges helyhez kötött internetet ingyenesen vehessék igénybe.

A hatályos kormányrendelet alapján az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben a digitális oktatásban részt vevő diákok és családjaik, és az ott digitális munkarendben tanító pedagógusok márciusban ingyenes helyhez kötött szolgáltatásban részesülhetnek.

Ezt azonban külön kell igényelni, és érdemes nagyon figyelni a határidőkre, mert például a Digi szűkre szabta a regisztrációs időt:

  • A Vodafone-nál már elérhető az igényléshez szükséges felület, ahol március 26-ig lehet regisztrálni

  • A Digi ügyfelei ugyancsak kérhetik már a díjmentes netet, de erre csak március 11-ig van lehetősége a jogosultaknak. 

  • A Telekomnál március 10-26. között lehet regisztrálni.

A középiskolások és tanáraik számára pedig márciusra további egy hónappal meghosszabbodik az ingyenesség. Aki már korábban igényelte, annak nem kell külön jeleznie a szolgáltatójának, az automatikusan meghosszabbítja a lehetőséget.

Fontos, hogy a kedvezmény utólag már nem érvényesíthető, és a márciusi díjmentesség az április számlában jelenik majd meg. Az igényléshez szükség van a tanuló és a pedagógus oktatási azonosítójára. A lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely közül egy jogosultság alapján csak egy helyen vehető a szolgáltatás ingyenesen igénybe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek