3 évnél régebbi cikk

Elindult az oldal, ahol ellenőrizhetjük regisztrációnkat a koronavírus elleni védőoltásra
Fehérvár Médiacentrum fotója
vakcinareg.neak.gov.hu
Elindult az oldal, ahol ellenőrizhetjük regisztrációnkat a koronavírus elleni védőoltásra

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk a koronavírus elleni oltásra milyen státuszban van.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy új internetes felületet nyitott, ahol ellenőrizhetjük regisztrációnkat a koronavírus elleni védőoltásra. A vakcinaregisztráció lekérdezés a vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio oldalon lehetséges.

Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltottaknak nyílik lehetősége lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu oldal.

Az ellenőrzéshez nincs másra szükség, mint a TAJ-számra és a születési dátumra, amelynek elküldése után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenet jelenik meg.

Amennyiben az igen jelenik meg, úgy a regisztráció érvényes, és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Vagyis csak várnunk kell, amíg behívnak. Amennyiben azonban a nem szó jelenik meg, úgy a regisztrációnk még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késtünk le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.

Az oldalon felhívják a figyelmet, hogy akár interneten, akár postai úton regisztráltunk, a jelentkezés elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatainkat feldolgozzák, és bekerüljünk az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis természetesen ellenőrzik. Ez online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezés esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe.

Éppen ezért az online regisztrációtól, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva a lekérdezést mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu email-címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek