3 évnél régebbi cikk

Már a szennyvízben is a brit mutáns dominál, Fehérváron emelkedik a vírus örökítőanyagának koncentrációja
Már a szennyvízben is a brit mutáns dominál, Fehérváron emelkedik a vírus örökítőanyagának koncentrációja

Soha ekkora nem volt az egyéni felelősség, le kell venni a terhet a fekvőbetegeket ellátó rendszerről - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília kifejtette, továbbra is a brit mutáns agresszív terjedésének vagyunk tanúi, rendkívül leterheltek a kórházak és az intenzív osztályok, írja az MTI.

A járvánnyal összefüggő környezet-egészségügyi adatokról az országos tisztifőorvos azt mondta: átlagosan stagnál a szennyvízmintákban a vírus örökítőanyagának mennyisége, azonban néhány helyen - Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen és a budapesti agglomerációban - emelkedést tapasztaltak. Megjegyezte, hogy a szennyvízmintákban is a brit vírusmutáns a domináns.

Délután a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján is megjelentek a 12. heti adatok. Ezek szerint "összesen 13 város szennyvízmintájában emelkedett kategóriában, 9 város mintájában pedig a mérsékelt kategóriában van a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja."

Az NNK mérése szerint a vírus örökítőanyagának koncentrációja és a tendencia is emelkedést mutatott az elmúlt héten a fehérvári szennyvízben.
Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek