1 évnél régebbi cikk

Általános iskolai beiratkozás: április 16-ig még van rá lehetőség
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Általános iskolai beiratkozás: április 16-ig még van rá lehetőség
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Indokolt esetben személyesen is intézhetjük, de lehetőleg bonyolítsuk online.

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermeket.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílt meg az informatikai lehetőség a szülők részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig áll nyitva.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni a szülő a gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben – a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon – személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A gyermekek felvételéről – akár online, akár személyesen történt a jelentkezés az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt – legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek, és ezután küldik el a tájékoztatást a szülőknek.

A város általános iskolái honlapjukon adnak részletes tájékoztatást a beiratkozás rendjéről, valamint a Székesfehérvári Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek