3 évnél régebbi cikk

Gyors és finom medvehagyma-krémleves recept
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Gyors és finom medvehagyma-krémleves recept
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Alig 30 perc alatt elkészíthető a recept alapján a könnyű és ízletes medvehagyma-krémleves. Roppant egészséges, felturbózhatjuk vele az immunrendszerünket. Nálunk nincsen tavasz medvehagymás ételek nélkül, a krémleves receptet barátnőmtől kaptam, meglepően könnyű elkészíteni.

Általában a Bakonyban tavasszal többször is szoktunk gyűjteni medvehagymát és a frissen leszedett növényből legszívesebben krémlevest készítek, mert nagyon szereti az egész család.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 szem közepes burgonya
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió

Elkészítés módja:

Alaposan tisztítsuk meg a medvehagymát. Miután megmostuk, aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk apró darabokra. Egy nagyobb méretű lábosba tegyünk egy kanál olajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a medvehagymát. Rakjuk hozzá a felaprított krumplit, majd gyakran kevergetve pároljuk meg. Ezt követően öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket és morzsoljuk bele a leveskockát. Forraljuk körülbelül 15-20 percig.

Amikor a krumpli is megpuhul vegyük le az edényt a tűzhelyről és pépesítsük össze botmixerrel. Vegyünk ki néhány evőkanállal a főzőléből, keverjük össze a főzőtejszínnel és folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a levesbe. Tegyük vissza egy kis időre a tűzhelyre a krémlevesünket és főzzük együtt a tejszínnel éppen csak forrásig.

Tálalhatjuk füstölt sajttal, pirított kenyérkockákkal, vagy pirítóssal is.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek