Gyors és finom medvehagyma-krémleves receptGyors és finom medvehagyma-krémleves recept
Általában a Bakonyban tavasszal többször is szoktunk gyűjteni medvehagymát és a frissen leszedett növényből legszívesebben krémlevest készítek, mert nagyon szereti az egész család.
Hozzávalók 4-6 főre
- 2 csokor medvehagyma
- 1 szem közepes burgonya
- 1 db húsleveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- 4 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
Elkészítés módja:
Alaposan tisztítsuk meg a medvehagymát. Miután megmostuk, aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk apró darabokra. Egy nagyobb méretű lábosba tegyünk egy kanál olajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a medvehagymát. Rakjuk hozzá a felaprított krumplit, majd gyakran kevergetve pároljuk meg. Ezt követően öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket és morzsoljuk bele a leveskockát. Forraljuk körülbelül 15-20 percig.
Amikor a krumpli is megpuhul vegyük le az edényt a tűzhelyről és pépesítsük össze botmixerrel. Vegyünk ki néhány evőkanállal a főzőléből, keverjük össze a főzőtejszínnel és folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a levesbe. Tegyük vissza egy kis időre a tűzhelyre a krémlevesünket és főzzük együtt a tejszínnel éppen csak forrásig.
Tálalhatjuk füstölt sajttal, pirított kenyérkockákkal, vagy pirítóssal is.