2 évnél régebbi cikk

Megkezdődött a tömeges oltás a fehérvári kórházban és a háziorvosoknál
Megkezdődött a tömeges oltás a fehérvári kórházban és a háziorvosoknál

7100 Sinopharm-vakcina vár gazdára a fehérvári kórházban a következő napokban. Aki szeretné gyorsan megkapni a koronavírus elleni védőoltást, keddre és szerdára is tud még időpontot foglalni online. Két kollégánk közben a háziorvosnál kapta meg a kínai oltóanyagot ma délután.

Megkezdődött a tömeges oltás a székesfehérvári kórházban és a háziorvosoknál. Múlt héten Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette be, hogy a hétvégén 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezik az országba. Ezek egy részét az újonnan indult online foglalási rendszerben időpontot foglalóknak adják be ezen a héten az ország 101 oltópontján. A szállítmány másik felét a háziorvosoknak juttatták el.

A Fehérvár Médiacentrum két munkatársa a tömeges oltás keretében már meg is kapta a kínai vakcina első adagját. Egyiküket még hat nappal korábban hívta a háziorvos időpont-egyeztetés miatt, végül a hétfő délutánban maradtak. A rendelőbe érkezve nyugalmat, derűt és szervezettséget tapasztalt, nem voltak tömegjelenetek a váróban. "Rajtam kívül mindössze egy várakozó volt, és egy másik, aki már az oltás utáni megfigyelési idejét töltötte. Picit korábban odaértem, leadtam a kitöltött oltási hozzájáruló nyilatkozatomat, és két percen belül meg is kaptam az oltást" - számolt be élményeiről. Kollégánk négy órával az oltás után még nem tapasztalt semmilyen mellékhatást.

Másik munkatársunk megjegyzi, hogy az ő háziorvosánál többnyire a harmincas, negyvenes korosztály tagjai jelentek meg oltásra, ugyancsak hétfő délután. Az oltakozók közül mindenki tartotta a távolságot, messze ült a másiktól és a telefonjába mélyedt. "Az oltást szinte észre sem vettem. Az igazolás mellé megkaptam a vakcina dobozát is. Tele volt kínai jelekkel, de a fontosabb dolgok, hogy koronavírus elleni vakcina és a pekingi biológiai intézet terméke angolul is szerepeltek rajta" - tette hozzá. 

A tömeges oltás ma reggel elkezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is. Az intézmény szombaton 7100 Sinopharm-vakcinát kapott, mondta a Fehérvár Televíziónak Reiber István. A fehérvári kórház járványügyi főmunkatársa kiemelte, hogy egyelőre az oltóanyagok felére, kétharmadára foglaltak csak időpontot, így aki szeretné felvenni az oltást kedden vagy szerdán, az online regisztrációt és időpontválasztást követően szinte biztosan megteheti.

Részletek a Fehérvár Televízió riportjában:

Borítókép: Körtvélyes Tivadar/Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek