2 évnél régebbi cikk

Második körös Moderna oltóanyag érkezett Fehérvárra
·Hírekvakcina·Utolsó frissítés: undefined
Második körös Moderna oltóanyag érkezett Fehérvárra
·Hírekvakcina·Utolsó frissítés: undefined

Újabb vakcina szállítmány érkezett a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz, melyet a háziorvosi praxisokba juttatnak el. A csütörtökön kiszállított Moderna oltóanyag az április 1-i szállítmány ismétlője.

A második körös oltásukat kaphatják meg a napokban azok, akiket első körben Modernával oltottak. Székesfehérváron jó ütemben halad az oltás a háziorvosoknál, gyorsan, rövid idő alatt felhasználják az vakcinát.

A megyei tisztifőorvos ugyanakkor mindenkit arra buzdít, hogy vegye fel a védőoltást.

A most érkezett vakcinák nagyon gyorsan ki fognak kerülni a háziorvosokhoz. Bár ennek az oltóanyagnak a felhasználhatósági ideje 30 nap, tehát ahogy kikerültek a fagyasztásból még 30 napig használhatók, tehát van elég idő a felhasználásra” - ismertette Krisztián Erika, a Fejér Megyei Kormányhivatal  Népegészségügyi Főosztály megyei tisztifőorvosa.

„Minden oltóanyag megfelelő és minden oltóanyag hatékony. - tette hozzá.  -  És ami a legfontosabb hogy az oltások megelőzik a súlyos komoly szövődményeket, amik esetleg intenzív osztályos kezelést jelentenek, adott esetben ha nagyon súlyos a betegség akkor akár halálhoz is vezethetnek. Ezeknek a megelőzésében rendkívül fontos szerepe van a védőoltásoknak.”

A regisztráltak csütörtökre és az azt következő napokra is tudnak időpontot foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásra. Emellett megnyílt a lehetőség időpont foglalásra május 3-tól május 7-ig az AstraZeneca-vakcina oltásra is.

A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni.

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek