2 évnél régebbi cikk

Ismét az élen a Dévay testvérek!
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fotó: Dévay Zsombor FB-oldala
Ismét az élen a Dévay testvérek!
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári Dévay Márk és testvére, Zsombor továbbra is dicsőséget szerez városunknak! Márk a Bundesliga triatlon versenysorozat csapatversenyén első helyezést ért el, Zsombor pedig a Szupersprint Triatlon EB-n U23-ban bizonyított, mint legjobb magyar, így kvalifikálta magát a VB-re!

Kitzbühelben rendezték meg a Szupersprint Triatlon EB-t, melyen két magyar bizonyította tudását az „A” dötőben: Dévay Márk és Dévay Zsombor. Márk a versenyen erős úszással kezdett, a kerékpározás elején három fős szökésben volt. Próbálta tartani az előnyt, de két társa nem volt ebben partner. A négy körös kerékpár felénél beérte őket a boly. Ez a próbálkozás sok energiát kivett a lábából, így végül a 20. (Elit 14.) helyen végzett. (Ami mindenképpen csodás eredmény!)

Dévay Márk és Dévay Zsombor Kitzbühelben

Fotó: Dévay Zsombor FB-oldala

Zsombor pedig – bár az úszás során a mezőny második felében jött ki a vízből -, brutális bringázást mutatott be, így felért a nagy bolyba, ahol harmincan pattantak le a kerékpárokról a depóban, s kezdték meg a futást. Olyan keményen küzdött, hogy a 22. (U23 – 9.) helyen végzett!

Ez volt az első elit bajnokság, amint elindultam, és nagyon örültem, hogy végre együtt állhatok a rajthoz a testvéremmel és Európa legjobbjaival mérhetem össze tudásomat!” – mesélte a fehérvári sportoló – „A verseny nagyon nehéz volt, mivel az U23-as korcsoport a felnőtt elitekkel versenyzett az elődöntőben és a döntőben is. Már a továbbjutás is sikerélmény volt számomra, de a döntőben is keményen küzdöttem, így az abszolút 23. és a saját korcsoportomban a 9. helyet sikerült megszereznem. Vasárnap a váltónk is remekül helyt állt két nehéz nap után a pályán. Még két évig ebben a korosztályban versenyzek, így számítok arra, hogy ennél is jobb helyezéseket fogok majd elérni a jövőben. Emellett ezzel az eredménnyel kvalifikáltam magam a VB-re. Márkkal versenyezni azért jó, mert tudjuk egymást segíteni, össze is dolgozunk, amikor csak tudunk és motiváljuk egymást.”

Zsombor keményen küzdött a versenyen

Dévay Zsombor FB-oldala

Zsombor a verseny után pihent egy kicsit – ezért kihagyta az OB-t -, majd neki is állt készülni a tiszaújvárosi EK-ra (ami július 17-én lesz) és a VB-re (mely időpontja: augusztus 21). A kettő között pedig egy edzőtábort is beiktat majd testvérével.

S amíg Zsombor rövid szünetet tartott, bátyja „beugrott” a német Bundesliga második fordulójára, ahol az EJOT-Team TV Buschhütten csapat színeiben mérettette meg magát. A vasárnapi versenyre pénteken érkezett a meghívó, így szombaton már el is repült a váltó bajnokságra, ahol Németország legerősebb csapatával első helyezést ért el.

Márk "beugrott" a Bundesliga második fordulójára

Dévay Márk FB-oldala

A csapat tagja vagyok már két éve, de tavaly nem volt verseny, így most volt az első alkalom, amikor az ő színeikben küzdöttem.” – árulta el Márk – „Eredetileg nem terveztem ezt a viadalt, de egy hónappal ezelőtt azt beszéltem meg az egyik csapatvezetővel, hogy ha esetleg úgy adódna, lenne kedvem indulni rajta. A verseny hetében már nem is számoltam vele, hiszen ilyenkor már minden le van szervezve. Pénteken délelőtt kaptam üzenetet, hogy kellek a csapatba, segítsek nekik. Először nem igazán akartam menni, hiszen túl hirtelen jött a felkérés, ám végül úgy döntöttem, hogy mégis gépre szállok. Abból a szempontból jók ezek a versenyek, hogy egy kicsit jobban megismerik általuk a sportolókat. Ez a csapat nagyon erős, és sokkal nagyobb figyelem kíséri minden tagját, mint bármelyik más csapat esetében. Volt külön fotós és kamerás is, aki még a csapat vacsoráján is dolgozott.”

Márk kifejtette, hogy a Bundesliga versenyeket mindig nagyon jól megszervezik. Minden csapat négy fős volt. Délelőtt tartották az egyéni időfutamokat, majd az egyéni idők alapján összeállították a délutáni váltó rajt sorrendjét.

"A cél egyértelműen a győzelem volt."

Dévay Márk FB-oldala

„Ez mind szupersprint távon történt. A cél egyértelműen a győzelem volt.” – mondta Márk – „A váltót három másodperccel a második helyen kezdtük el és ezt a különbséget nekem kellett ledolgoznom. A váltót első helyen adtam át egy jópár másodperces előnnyel. A többiek is jól tartották magukat és a végén egy sprinttel dőlt el a végeredmény. Mindenki elégedett volt, hiszen nyertünk.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek