2 évnél régebbi cikk

HeliHelp: újabb egészségügyi alkalmazás okostelefonra
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/helihelp
HeliHelp: újabb egészségügyi alkalmazás okostelefonra
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Az egészségügy mindig érdekes és fontos téma. Életünk szinte minden pontja köthető hozzá, ezért talán nem is oly meglepő, hogy ez a tematika bőven visszaköszön a kütyük és az online világ esetében is. Ennek egyik újabb példája a napokban megjelent HeliHelp applikáció.

A HeliHelp a korábbi hasonló, az fmc.hu-n általam is már bemutatott egészségügyi témájú alkalmazásoktól (ÉletMentő, 112 Segélyhívó, COVID igazolás, DokiApp, BalatonHelp) azonban kicsit eltérő tematikát követ. Talán pont ennek köszönhető, hogy a cikk írásának pillanatában rákeresve az online világban a kifejezésre, sok érdemi találat nincs is rá. Ennek persze oka lehet az is, hogy maga az alkalmazás éppen, hogy kihűlt. Nincs egy hónapja, hogy a PlayÁruházban és AppStoreban elérhető.

A HeliHelp a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. eljárásrendjeit és számos egyéb, a sürgősségi ellátás területén hasznos információt tartalmazó applikáció, mely a prehospitális ellátás megkönnyítése érdekében készült - áll az alkalmazás bemutatásának leírásában. Ebből máris kiolvasható, hogy az alkalmazás inkább szakmai segítség a szakmában dolgozóknak, mintsem hétköznapi olvasmány az otthoni elsősegélynyújtást tanulmányozó laikusoknak.

Azonban a sok szakmai információ mellett, mely a sürgősségi ellátást tanulóknak is komoly segítség lehet, nekünk segítségre szorulóknak, vagy éppen segítséget kérőknek is tartalmaz érdemi információkat. Hogy mást ne említsek, én például kifejezett érdeklődéssel olvastam, hogy egy helyszínre érkező mentőhelikopter esetén mire kell figyelni és mit érdemes annak leszállásáról és megközelítéséről tudni.

No, nem mintha ez mindennapos dolog lenne és szükséges kisujjból tudnunk, de aki járt már úgy egy zsúfolt balatoni strandon, hogy a segítségre szorulóért mentőhelikopter érkezik elsőként a helyszínre, az bizony tudja, hogy mekkora is a valóságban egy ilyen helikopter és hogy nem  kis felfordulást okoz azzal landolni, miközben a rotor légárama visz mindent, ami mozdítható.

A HeliHelp a sok száraz és talán kicsit unalmas szakmai információ végett nem az átlag felhasználó alkalmazása, ez tény, de végignézve az alkalmazás értékeléseit (mindkettő alkalmazásboltban öt csillag) és beleolvasva a Facebook-oldalukba, csakis elismerően szólnak róla, mely egészen biztos annak jele, hogy szükség van az olyan szakmai és speciális igényeket kielégítő professzionális appokra, mint a HeliHelp.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek