2 évnél régebbi cikk

KÓTA díjat kapott a székesfehérvári Szarka Andrea
·Zenedíj·Utolsó frissítés: undefined
KÓTA díjat kapott a székesfehérvári Szarka Andrea
·Zenedíj·Utolsó frissítés: undefined

Idén 14 kategóriában 37 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA díját, amelyet a magyar kultúra napján adtak át - közölte a szervezet az MTI-vel.

A díjat 2004-es megalapítása óta a szövetség szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítéli oda a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismeréseként - emlékeztetnek a közleményben, amelyben kiemelik, hogy idén új kategóriában is osztottak elismerést: első ízben kaphattak KÓTA-díjat azok az elkötelezett kollégák, akik zongorán közreműködve kísérik, segítik, inspirálják és támogatják az éneklő együtteseket.

Ebben a kategóriában egy székesfehérvári díjazott is van: Szarka Andrea tanár, zongorakísérő a székesfehérvári Primavera Kórus oszlopos tagja, zongorakísérője, szervezője, menedzselője, valamint a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola kórusainak, szólistáinak nélkülözhetetlen zongora- és orgona kísérője. Fáradhatatlan, lelkiismeretes, kiváló muzsikus, emellett rendkívül szerény és nagyszerű ember.

Borítókép: Facebook.com/KOTA1970
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek