1 évnél régebbi cikk

Királyi Desszertverseny: belestünk az Aranyalma Cukrászda felkészülésének titkaiba
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Királyi Desszertverseny: belestünk az Aranyalma Cukrászda felkészülésének titkaiba
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined

Ezúttal a székesfehérvári Aranyalma Cukrászdába látogattunk el, hogy megnézzük, hogyan készülnek a város különleges desszertversenyére. Került már ki a kezeik közül az Év bejglije is, most pedig két desszerttel is neveztek a megmérettetésre.

Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 10 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban. Április 26-tól a https://turizmus.szekesfehervar.hu/kiralyi-desszert-verseny oldalon található Aranybulla Kvíz kitöltésével lehet bekerülni a zsűribe, a verseny részleteiről itt írtunk korábban: 

Kapcsolódó
Április 26-tól jelentkezhetnek a fehérváriak a Királyi Desszertverseny zsűrijébe

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és az Önkormányzat együttműködésében Desszertversenyt hirdettek. Az Aranybulla Emlékév tiszteletére elindított megmérettetésre a nevezők már leadták receptjeiket, a székesfehérvári lakosok pedig csatlakozhatnak a zsűrihez.

Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét. 

Ezúttal az Aranyalma Cukrászda képviseletében Pass Szilviával beszélgettünk. 

Milyen indíttatásból jelentkeztetek a Királyi Desszertversenyre?

Egy ilyen megmérettetést a saját városunkban nem szabad kihagyni! Ráadásul jó közösségi programnak is ígérkezik. Fantasztikus ötletnek tartom. 

Mitől királyi egy Királyi Desszert?

Az Aranybulla Emlékév kapcsán történik ez a desszert verseny, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy az ünnepségsorozatban ekkora hangsúlyt kap ez a esemény. Meg is hatódtam tőle. Két desszerttel neveztünk, az egész csapat nagy örömmel készült rá. 

Mekkora csapat felelős a receptért és az elkészítésért? 

Az egész csapatban 17-en vagyunk, nyilván nem ennyien cukrászok, de a kóstolásnak is nagy szerepe van! Mindenki véleménye nyomott a latban a végeredményhez.

A receptet nem árulhatjuk el, de ízvilágában milyen édességre számíthat tőletek a zsűri?

Az ízről óvatosan nyilatkoznék, hiszen nagyon meghatározó. Nem tudom, kinek mennyire sikerült az ünnepsorozathoz kapcsolódó ízeket találni, de nagyon egyedi kezdeményezésnek tartom ezt a város és a Tourinform részéről, hogy ilyen előkelő köntösben megrendezik ezt a versenyt, szerintem nagy gesztus ez a fehérvári cukrász szakma felé. Reméljük, a közönség, akik részt vesznek majd a zsűriben, szintén élvezik és értékelik majd. Mi nagyon készülünk május 7-ére. 

Azon túl, hogy királyi, ez jellegzetesen egy székesfehérvári desszert is lesz. Ezt próbáljátok valahogy kihangsúlyozni? 

Semmiről nem beszélnék, maradjon a sütemény külalakja is titok. Nagy izgalommal készülünk a versenyre, és hatalmas munka is, biztos vagyok benne, hogy egytől egyig gyönyörű munkák készülnek majd.

Kapcsolódó
A fehérvári Aranyalma Cukrászda mestere sütötte az év mákos bejglijét

Kihirdették az az első Év Bejglije verseny győzteseit, amelyre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni. A székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mestere, Pass Szilvia sütötte az év mákos bejglijét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek