1 évnél régebbi cikk

Távfűtés: mi várható a téli fűtési szezonban a fehérvári intézményeknél?
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Távfűtés: mi várható a téli fűtési szezonban a fehérvári intézményeknél?

Új jogszabály várható a távfűtéssel kapcsolatban, ami az önkormányzati fenntartású intézményeket is érintheti. Erről kérdeztük Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét.

Közeledik a hivatalos fűtési szezon kezdete. Ennek apropóján megkerestük Cser-Palkovics Andrást, aki elmondta, hogy Székesfehérváron több mint 21 ezer háztartást érint távhőszolgáltatás és jóval több mint 18 ezret melegvíz-szolgáltatás szempontjából az önkormányzati tulajdonú Széphő Zrt. által biztosított ellátás. Új jogszabály várható a távfűtéssel kapcsolatban, ami az önkormányzati fenntartású intézményeket is érintheti.

"Az elmúlt hetekben számos egyeztetés zajlott és zajlik az önkormányzati intézmények működtetésével kapcsolatban. Meghatároztunk egy olyan intézménycsoportot, amit minden körülmények között működtetni szeretnénk a téli időszakban is, ebbe a bölcsődék, az óvodák, a bentlakásos szociális intézmények és a háziorvosi rendelők tartoznak bele. A további intézmények – elsősorban kulturális és közművelődési – esetében mindig az aktuális helyzet alapján tudunk majd lépni." - tájékoztatta az fmc.hu-t Székesfehérvár polgármestere.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy a fehérvári távhő és meleg víz szolgáltatója, a SZÉPHŐ számára is a földgáz beszerzése jelentette a legnagyobb kihívást. A következő gázévre a korábbihoz képest csak többszörös áron sikerült ugyanazt a gázmennyiséget beszerezni. 

"Amit fontos látni, hogy az önkormányzat által fenntartott intézmények többsége távhővel fűtött épületben működik. Így az biztos, hogy végleges döntéseket csak az állami szabályozás ismeretében tudunk hozni. Ebben az esetben ez az idei fűtési szezonra a távhőellátásra vonatkozó jogszabályt jelenti, ami ismereteink szerint szeptember végén-október elején jelenik majd meg várhatóan."  - válaszolta megkeresésünkre a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek