1 évnél régebbi cikk

Beemelték a Malom-csatorna új hídelemét
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Beemelték a Malom-csatorna új hídelemét

2023 tavaszára elkészül a Malom-csatorna feletti új híd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.

Október végén kezdődtek a korábban teherbírási problémák miatt a gépjárműforgalom elől lezárt Fürdő utcai híd átépítési munkálatai. A Malom-csatorna felett átvezető szerkezet befejezésének határideje 2023 tavasza, de ha az időjárási körülmények a munkavégzést a téli időszakban lehetővé teszik, akkor várhatóan előbb elkészül - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A régi híd elbontását követően, kedden kora délután beépítésre kerültek az átvezetést biztosító, előregyártott, MAGURA típusú vasbeton szerkezeti elemek. Az új híd építési munkálataival párhuzamosan folynak a Malom-csatornát keresztező közművek építési, kiváltási munkái.

A közművek az új híd szerkezetében fogják keresztezni a csatornát, a régi híd melletti átvezető csőhidakat, valamint a meder alatti átvezetéseket megszüntetik. 

A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, a gépjárművek áthaladása. Ez jelentős segítséget ad a terület feltárásában, tehermentesíti a Fürdő sor leromlott állapotú és keskeny útját. 

A híd átépítési terveivel párhuzamosan az önkormányzat elkészítette a terveket a Malom-csatorna mederfelújítására és partfal-megerősítésére, valamint a Fürdő sor útburkolatának megújítására.

Ahogy a költségvetési források engedik, az elkövetkező években, ütemekre bontva tervezi a város az útburkolat-, illetve mederfelújítást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek