11 hónapnál régebbi cikk

Eladta a Kodolányi János Egyetemet Gattyán György
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Eladta a Kodolányi János Egyetemet Gattyán György
·Hírekoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Az intézményt egy székesfehérvári konzorciumnak adta tovább.

Június 1-jével új tulajdonosa van a harmincéves Kodolányi János Egyetemnek. Gattyán György 2020 márciusában 3 évre vállalta az Egyetem fenntartását. A 3 év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el - számolt be róla a Portfolio.

“Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz. Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen” – jelentette ki Gattyán György.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-jétől a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lesz.

Az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, amelynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézmény működtetés és fenntartás területén és kifejezetten az egyetem hosszútávú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot.

Az új tulajdonos vezérigazgatója, Mahler Balázs szerint a felsőoktatási intézmény szeptembertől közel 1000 fővel növeli eddigi hallgatóinak létszámát, emellett hosszú távú stratégiai tervvel, stabil finanszírozással veszi át a Kodolányi János Egyetemet.

A Kodolányi János Egyetemnek jelenleg 3 városban mintegy 3000 hallgatója van. Székesfehérváron gimnáziumot működtet, emellett pedig saját akkreditált nyelvvizsgaközponttal és öt önálló kutatóintézettel rendelkezik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek