6 hónapnál régebbi cikk

Átmeneti segítség a rászoruló családoknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Átmeneti segítség a rászoruló családoknak

Rászoruló családoknak nyújthat ideiglenes segítséget a Családok Átmeneti Otthonának külső férőhelye. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg a Belügyminisztérium által kiírt program jóvoltából. Az újonnan átadott belvárosi lakás várhatóan január végétől lesz költözhető.

A székesfehérvári Családok Átmeneti Otthona teljesen felszerelt, ötszemélyes külső férőhellyel gazdagodott. A 34 millió forintból felújított lakás a belvárosban biztosít majd menedéket a rászorulóknak. A Belügyminisztérium által kiírt program célja, hogy támogatást nyújtson a családsegítő intézményeknek, illetve fenntartóiknak külső férőhelyek kialakításában, vásárlásában, felújításában, ezzel segítve a családok integrálását, valamint kilépését az ellátásból.

"Fontos, hogy ez nem egy szociális bérlakás, hanem a kríziskezelő intézményünkön belül egy külső férőhelye, ahová a családok átmeneti otthonából fognak érkezni azok a rászoruló édesanyák gyermekekkel, akiknek ez már egy lehetőség a továbblépéshez és ezt segítik majd a szakemberek is, hogy egy önálló életvitelre tudjanak folyamatosan berendezkedni"- mondta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A hétfői átadón az 1-es számú választókerület képviselője, Szabó-Bakos Györgyné elmondta, minden segítséget szívesen fogadnak, hiszen sokan élnek nehéz körülmények között.

A beköltözőknek mindössze arra kell majd figyelniük, hogy amennyire csak lehetséges, takarékoskodjanak az energiával, és a lakás állapotát is megóvják. A lakók várhatóan január végén, február elején költözhetnek majd be új otthonukba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek