Székesfehérvári kutya az első magyarországi világgyőztes papillon
·Híreksiker·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Novák Zsuzsa
Székesfehérvári kutya az első magyarországi világgyőztes papillon
·Híreksiker·Utolsó frissítés: undefined

A nagyszabású nemzetközi megmérettetést évente szervezik meg, és ez a kutyás társadalom legnagyobb rendezvénye.

Idén a World Dog Showt Zágrábban rendezték meg április 24-e és 28-a között, és tíz fajtacsoportban 15 000 kutyát állították ki a tenyésztők vagy a tulajdonosok. Talán jól fémjelzi a rendezvén súlyát, hogy a világkiállítást tartják a kutyakiállítások királynőjének, ahova a világ minden tájáról érkeznek kutyák.

A szervező FCI (Fédération Cynologique Internationale), vagyis a Nemzetközi Kinológiai Szövetség a fajtatiszta kutyákat tömöríti, ezen a világkiállításon pedig fajtánként, nemenként és korosztályonként választják ki a legszebb kutyát.  

2024-ben székesfehérvári siker született!

A fehérvári Novák Zsuzsa Ekslibris Efrozinya, Rozi kutyája ugyanis Puppy World Winner lett, ráadásként Rozi az első magyarországi világgyőztes papillon. A szépséges papillon egy francia-belga fajta kutya. Az egyik fajtaország bírája  Myriam Vermeire bírálta a fajtát. 

A fajta a füléről kapta a nevét, hiszen a papillon francia szó pillangót jelent. A különleges megjelenésű kutya pedi g nemcsak szép és bájos, de igen intelligens és ügyes is. Nyitott, élénk természete pedig csak hab a tortán!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek