2 hónapnál régebbi cikk

Felavatták a Fiatalok Házát Sukorón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Felavatták a Fiatalok Házát Sukorón

Felavatták Sukorón a Fiatalok Házát. A Gémes kút étterem mellett épített közösségi tér több funkciót is ellát majd a jövőben. 115 millió forintból építették fel az épületet, és újították fel a mellette található műfüves foci pályát is. 

A helyi kisiskolások adták át a Fiatalok Házát szerda reggel Sukorón. A 115 millió forintos Uniós forrásból épített komplex közösségi tér alkalmas öltözőnek, tánc próbák helyszínének, de rendezvénytérnek is használják majd a jövőben. A fiatalokért, a falu közösségének épült a ház – hangsúlyozta Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, Sukoró polgármestere.

"Elsősorban a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja majd a ház minden generáció számára. Törekedtünk arra, hogy ezzel a pályázattal is komplex lehetőséget tudjunk biztosítani az itt élőknek, hiszen amellett, hogy megépült a Fiatalok Közösségi Ház, a műfüves pályát is felújítottuk" - emelte ki Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva.

10 év alatt 3 milliárd 

A Fiatalok Házának átadásakor Molnár Krisztián emlékeztetett arra, az elmúlt 10 évben Sukorón közel 3 milliárd forint értékben történtek fejlesztések EU-s forrásoknak köszönhetően.

Nemrégiben avatták fel a település új bölcsődéjét és óvodáját – mostanra pedig már lehetőség nyílt olyan fejlesztésekre is, amik a szabadidő egészséges eltöltését szolgálják" – mondta el Molnár Krisztián.

A vármegyei elnök hozzátette, vannak olyan fejlesztések is a településen, amik most indultak. A közeli hegyen folytatódik az egy kilométeres futópálya kialakítása, a tó partján, a strand mellett pedig padokat, és pihenőhelyeket telepítenek a közeljövőben. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek