3 hónapnál régebbi cikk

Családi délután a Béke téren – ólomkatonák vigyáztak a kelt tésztára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Családi délután a Béke téren – ólomkatonák vigyáztak a kelt tésztára

Ólomkatona öntés, sütemény sütés, színpadi produkciók és gyermek játékok. Színes, ízes, változatos programokkal várták a családokat vasárnap délután a Béke téren.

Élettel telt meg vasárnap délután a Béke tér. A színpadi produkciók sorát a Kabóca bábszínház előadása nyitotta, a legkisebbeket különféle játékok várták, az anyukák pedig a tökéletes kelt tészta sütés rejtelmeivel ismerkedhettek meg Madarász Ildikó standjánál, aki elmondta, a titok nyitja, hogy a sütésnek mindig derűsen kell hozzálátni és legalább ilyen fontos, hogy megfelelő alapanyagokkal dolgozzunk.

"A vaj az vaj, a tej az nem egy százalékos, hanem minimum 3,8-as, a tojás csak sárgája, illetve a jó kidolgozás, aztán utána minden megy a maga útján" – árulta el Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya.

A népi játékok mellett a gyerekek az ólomkatona öntést is kipróbálhatták. Kovács Géza, amatőr ólomkatona öntő elárulta, hogy az ólomkatonák nem csak a gyerekek számára érdekesek, hanem a felnőttek körében is népszerűek.

"Vannak olyan körök, ahol az ólomkatonát még mindig gyűjtik vagy éppen játszanak vele stratégiai játékokat, amiket itt látnak, kicsi 28 milliméteres figurákat, azokkal például nagyobb csatákat játszanak le hozzáértő személyek” – mondta Kovács Géza.

A rendezvénnyel kapcsolatban Molnár Tamás, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy a Salétrom utcában és a Béke Téren a családi programok az elmúlt években már hagyománnyá váltak.

"Olyan családi napot szerveztünk, ami a kicsiktől a legidősebbekig ad szórakozási lehetőséget, és tudunk egy kicsit találkozni, beszélgetni, kikapcsolódni" – mondta el Molnár Tamás.

Molnár Tamás hozzátette, hogy a programok sikerére való tekintettel a jövőben is számíthatunk hasonló rendezvényekre a városrészben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek