Energiatakarékos közvilágítást kapott a Gyümölcs utca, a járdát is rendbe hozták
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Energiatakarékos közvilágítást kapott a Gyümölcs utca, a járdát is rendbe hozták

Elkészült a székesfehérvári Gyümölcs utca új közvilágítása és járdafelújítása. A 13 millió forintos beruházást a város saját költségvetéséből fedezte.

Elkészült a Gyümölcs utca új közvilágítása és a járdafelújítás Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskola mellett, derül ki az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK) közleményéből. Korábban ezen a szakaszon nem voltak lámpák, ezért kiemelten fontos volt az új világítás a biztonság és a jobb beláthatóság érdekében.

Az önkormányzati beruházás júniusban indult és határidő előtt be is fejeződött: 150 méteres szakaszon hat új oszlopot állítottak fel energiatakarékos LED-lámpákkal. A kábelépítés miatt felbontott járdát újraaszfaltozták.

Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő szerint a lakók már régóta várták ezt a fejlesztést, azonban a Covid-járvány miatt a kivitelezés több évvel eltolódott. A mostani 13 millió forintos beruházást a város saját költségvetéséből fedezte.

„Nagyon hiányzott itt a közvilágítás, és végre sikerült megvalósítani” – mondta Szabó Bakos Györgyné, aki szeptember 30-án befejezi képviselői munkáját. Utódja, Lehrner Zsolt kiemelte, hogy az új közvilágítás nemcsak a láthatóságot és közbiztonságot javítja, hanem esztétikailag is fontos.

Az energiatakarékos lámpák bevilágítják a járdát, az úttestet és részben az iskola udvarát is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek