Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,képzésSzakmák éjszakája harmadszorTíz iskolával, hetvenhét különböző programmal készülnek a szakképzést népszerűsítő eseményre, így a lehető legszélesebb körben és szinte minden szakmára kiterjedően mutatkoznak be a pályaválasztó fiataloknak és szüleiknek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,gyerekekNe hagyjuk elveszni a népmeséket! - NépmesePont már Fehérváron isKlubfoglalkozásokat, művészeti és alkotó csoportokat, élőszavas mesemondást, mesemondó versenyeket, kulturális órákat, táborokat szerveznek majd több ezer fehérvári és megyei óvodás, valamint iskolás számára az első székesfehérvári NépmesePonton.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,sikerAz ország legjobbjaként írt történelmet a fehérvári Tüske Péter, a Bugát környezetvédelmi technikus diákjaTüske Péter, a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola környezetvédelmi technikus tanulója nyerte a 2017/2018-as tanév Országos Szakmai Tanulmányi Verseny környezetvédelmi kiírását. Ezen kívül Péter nemcsak hogy behúzta az aranyat, de mindjárt - a verseny történetében először - száz százalékos er...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,büszkeségeink„Mi nem lehetünk édesanyák, de pótédesanyák igen” – beszélgetés a Családháló-díjas, székesfehérvári Napraforgó bölcsőde vezetőjévelVannak szakmai díjak, és vannak olyan díjak, amit egy közösség ítél annak, akit nagyra becsül. A Családháló-díj ez utóbbi, ezért különösen nagy elismerés, hogy a legjobb bölcsődének a székesfehérvári Napraforgó Bölcsődét választották az országban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,informatikaOrszágos tévében nyilatkozott az Alba Innovár humanoid robotja - videó a cikkben!A TV2 TechGuru című műsorában vendégeskedett Alba, a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpont humanoid robotja. Az adásban sok érdekesség kiderült a Pepper-típusú robotok jövőbeni felhasználásáról. Nézd meg nálunk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,kvízTeszteld tudásod a Nyílt Próbaérettségi Nap öröméreBár még csak február van, de így is nyakunkon az idei érettségi szezon. Ennek örömére szombaton, azaz feburár 10-én a Studium Generale Hallgatói Szervezet Országos Nyílt Próbaérettségi Napot szervez, amely során Székesfehérváron is kipróbálhatják magukat a végzős nebulók. De, hogy ne csak nekik juss...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,munkaMunka mellett is érdemes tanulni!Székesfehérváron pedig különösen! Mind a székesfehérvári helyi vállalkozások, mind az ipari parkok nagy gyárai folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, és a rátermett munkatársak képzését is szívesen támogatják.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,tanulásHárom év alatt tíz nyelvvizsga – Egy különleges módszer bemutatója Székesfehérváron!Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
OktatásMilyen egy trendi önéletrajz?Egy klassz melóhoz állásinterjún keresztül vezet az út, ahhoz pedig, hogy oda eljussunk, az önéletrajzunk lesz a beugró. Mostanában Fehérváron is mind több workshop foglalkozik a karrierépítéssel, így az önéletrajzírással is, ami nem csoda, hiszen egyre hangsúlyosabb szerep jut az első körös ajánlón...
Oktatás,családJátékkölcsönző nyílik SzékesfehérváronKülönleges lehetőség adatik meg a fehérváriaknak: több száz társasjátékot kipróbálhatnak, és egy-egy hétre haza is vihetnek a Szent István Művelődési Ház játékkölcsönzőjéből. Az intézmény emellett közös családi programokkal is várja a látogatókat mostantól a Karácsonyig tartó időszakban, és a Betleh...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,kihívásCélba ért a Teleki futásEgy hét, 1640 kilométer, Teleki Blanka párizsi sírjától a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumig. Ennyit tett meg a 26 futó és a 14 kísérő kerékpáros négy országon át, a névadó emlékére szervezett váltófutáson. A TelekiRun2017 mezőnye szombaton déltájban ért célba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,ingyenIngyenes nyílt napokat tartanak az Alba Innovárban az őszi szünetbenA humanoid robotok mellett az okos padlóval és a 3D-s modellezéssel is megismerkedhetnek a gyerekek az Alba Innovár őszi szünetben rendezett ingyenes nyílt napjai alatt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,felsőoktatásHova tovább? - Az Alba Regia Felsőoktatási Expón jártunkTegnap ment le, immár harmadik alkalommal az Alba Regia Felsőoktatási Expo, amelyre mi is bekukkantottunk. A szakkiállításon a középiskolás nebulók a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is főként a duális képzésről kaptak tájékoztatást. Az expón a fehérvári felsőoktatási intéz...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,oktatásTehetséges diákok, figyelem! Ösztöndíjak a köbön!Jól jönne egy kis támogatás a tanulmányaidhoz? Szeretnél külföldön tapasztalatot szerezni, fejleszteni a nyelvtudásod vagy esetleg a "Jövő Borásza" lenni? Ha ezek közül bármelyik is igaz rád, ne habozz, és pályázd meg a Campus Mundi, Ujvári János diplomadíj vagy a Borászok Borásza ösztöndíjak valam...
Fehérvár Médiacentrum fotója
OktatásMennyire tudsz matekul?A napokban jelentették be, hogy egy ösztöndíjprogramot indítanak Székesfehérváron a matek iránt érdeklődő nebulók részére, ezzel tisztelegve Gál József aranydiplomás matematika-fizika szakos középiskolai tanár emléke előtt. És ha már matek ösztöndíj, akkor ennek örömére összeállítottunk nektek egy l...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,Alba InnovárAz Alba Innovár a legjobb dolog, ami a fehérvári oktatással történhetettHétfő reggel fogadta az első diákokat az Alba Innovár. Fehérvár új oktatási központja hónapok óta készült erre a napra. Egyelőre minden a tervek szerint alakult.
Fehérvár Médiacentrum fotója
OktatásAhol a nagymama és a gazdasági szereplők igényei találkoznakStartra kész az Alba Innovár, a fehérvári digitális élményközpont, hogy szeptembertől a gyerekeknek (majd nem csak a gyerekeknek) az oktatás egy más oldalát is megmutassa. Esélyteremtés, piaci igények és generációk felzárkóztatása Székesfehérvár szívében.
Oktatás,autóKét hónapnál is többet kell várni az autóvezetői vizsgákraÖsszesen öt vizsgabiztos dolgozik Fejér megyében, így jelentősen megnövekedett a várakozási idő az autóvezetői vizsgákra. Akár két, két és fél hónapot is váhatnak a tanulók, mielőtt rájuk kerül a sor. Az oktatók szerint mindez a jelenlegi rendszer következménye, amit érdemes lenne felülvizsgálni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
OktatásSegítség, felvettek! Tippek leendő egyetemistáknakVégre elérkezett a türelmetlenül várt nap, amikor kiderül, felvételt nyertetek-e az általatok megjelölt egyetemek valamelyikére. Szerdán, 26-án hirdetik ki a ponthatárokat, ezért úgy döntöttem, hogy összeállítok egy hasznos listát arra az esetre, ha rátok törne a felvételi sokk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,jövőRobotok harcoltak FehérváronEgy másik dimenzió – ugrott be azonnal, ahogy a beléptem az Alba Innovár Digitális Élményközpont termébe, ahol 10-14 éves gyerekek építették és programozták Terminádort, Margitot, Buzadarát és társait, akik aztán a ringben meg is küzdöttek egymással.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,számítástechnikaA hacker zónában jártam…És megtudtam, szánalmasan védetlen vagyok. Pedig egyszerű és életszerű kérdésekre kellett válaszolnom az Új Nemzedék Digitális Immunerősítő Program (DIP) sátránál az EFOTT-on.
Legnépszerűbb