7 évnél régebbi cikk

Ismerősek ezek a figurák?
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaIsmerősek ezek a figurák?
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Itt az augusztus, ami azt jelenti, hogy beindul a székesfehérvári kavalkád. Címszavakban lesz Királyi Napok, Koronázási Ünnepi Játékok, Musica Sacra, Nemzetközi Néptáncfesztivál.

Ugyan augusztus 6-áig még kitart a Kultúrkorzó is, a bulizósabbak már készülődhetnek a FEZEN-re. A könnyűzenei fesztivált augusztus 3-6-ig rendezik meg a MÁV pályán. Ezután augusztus 12-21-ig a Királyi Napok keretében óriásbábok foglalják el Székesfehérvár Belvárosát.

Augusztus 16-án aztán az ország legnagyobb épített szabadtéri színpadán Rost Andrea, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész lép fel a Bolsoj vezető szólistáival. Ez az idei Musica Sacra, amelyen ezúttal Rossini oratóriuma, a Stabat Mater csendül majd fel.

És természetesen idén is Fehérváron táncol majd világ: augusztus 17-21-ig megint jön a Nemzetközi Néptáncfesztivál olyan fellépőkkel, mint például Baszkföld, Indonézia, vagy éppen Egyiptom.

A közelgő programkavalkád miatt pedig a szervezők úgy döntöttek, adnak egy kis ízelítőt az augusztusból. A Városház téren így a hétvégén Királyi óriásbábokkal, történelmi kirakóval, kézműves foglalkozásokkal és belépőjegyekért folyó kvízjátékokkal is találkozhattak a járókelők.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek