Partly cloudy23 °C
2019. július 17. szerda Endre, Elek
Menü

Letartóztattak két férfit, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni

Letartóztattak két férfit, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni
Fehérváron két férfit helyeztek előzetes letartóztatásba (Fotó: salvomag.com)

Előzetes letartóztatásba helyeztek két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság terrorcselekmény előkészülete bűntett gyanúja miatt.

A két férfi a gyakorikeredesek.hu internetes portálon 2014 októberétől 2015 januárjáig az Iszlám Állam (ISIS) nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozásról és merényletek elkövetéséről váltott üzeneteket. Az egyik gyanúsított tanácsokkal látta el a másikat a csatlakozás módjáról és a lelepleződésről. A két férfi ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Oknyomozó Iroda büntetőeljárást indított. 

Az egyik férfi már 2015 januárjában Isztambulba utazott a terrorszervezethez való csatlakozás végett, azonban Törökországban elfogták, és visszatoloncolták Budapestre. A Facebookon  2016 júliusában buzdított az Iszlám Államhoz való csatlakozásra, felkínálta a segítségét is, valamint terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A két gyanúsítottat végül előzetes letartóztatásba helyezték, mert fennállt szökésük és elrejtőzésük veszélye. Ezen bűncselekmények miatt, mint ahogyan azt a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője, Varga Noémi elmondta az MTI-nek, a két férfi akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Furcsa kérés - drogos alligátoroktól tartanak Amerikában
  Furcsa kérés - drogos alligátoroktól tartanak Amerikában
 • Ukrán nyelvtörvény - életbe lépett
  Ukrán nyelvtörvény - életbe lépett
 • Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól
  Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól
 • Drágulnak az üzemanyagok
  Drágulnak az üzemanyagok