7 évnél régebbi cikk

A kórházat perli egy csákvári asszony, mert gyermeke agykárosodással született
Fehérvár Médiacentrum fotójaA kórházat perli egy csákvári asszony, mert gyermeke agykárosodással született

Az asszony állítása szerint egy orvosi műhiba miatt született 87 százalékos agykárosodással fia, Kevin. A köldökzsinórban vérzés keletkezett, ezt azonban - a nő elmondása szerint - nem vették észre. Kevin képtelen az önellátásra, még ülni sem tud. Apja fél éve halt meg.

Vági Regina Csákváron él albérletben egy pici, szoba-konyhás házban. Három gyermeket nevel, köztük a hat éves Kevint is. Egészséges testvéreitől eltérően azonban a hat éves kisfiú állandó ellátásra szorul. Kevin születésénél ugyanis komplikációk léptek fel. A kisfiú oxigénhiányosan született, anyja szerint orvosi műhiba miatt. Kevin agykárosodása 87 százalékos, gyakorlatilag csak feküdni tud, édesanyja eteti, itatja és pelenkázza.

Regina 2011-ben adott életet Kevinnek. A terhesség során problémák adódtak, ezért Pesten felkereste a nőgyógyászatot, ahol akkor mindent rendben találtak és hazaküldték pihenni. Állapota azonban nem javult és kisvártatva a kórházban kötött ki (szintén Pesten), de addigra már késő volt. Az orvosok szerint nincs esély arra, hogy Kevin valaha is normális életet fog élni, Regina azonban nem adja fel. Mint mondja, ameddig tudja, addig neveli őt. Ebben van segítsége is, szülei ugyanis mindenben támogatják. Férjével viszont több mint két éve külön mentek, a férfi pedig fél éve meghalt. Regina szerint halálában közrejátszhatott családjuk helyzete.

Regina már csak azt szeretné elérni, hogy az az orvos, aki hazaküldte, érezze tettének súlyát, hogy nem csak, hogy egy emberre, de egy egész családra kihatott a döntése. Ügyvédje szerint, ha egy rutin vizsgálatot elvégeztek volna az orvosnál, a kisfiú nagy eséllyel egészségesen születik. Regina úgy véli, ha ekkor észreveszik, hogy a köldökzsinórban vérzés keletkezett, a károsodás elkerülhető lett volna. Az eset kapcsán a TV2 megkereste a kórházat is, választ azonban nem kaptak. Információik szerint a köldökzsinór eltűnt a patológiáról.

Regina jelenleg dolgozik is, ilyenkor rokonok vigyáznak Kevinre. Egy neves intézet nem fogadta a fiút, mivel náluk a felvétel feltétele, hogy ülni tudjon a gyermek. Így maradt a reménykedés és a bizakodás. S a közös élet. Ameddig csak lehetséges...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek