Light rain18 °C
2019. május 22. szerda Júlia, Rita
Menü

Hüvelyfiatalítás és intim lézeres kezelések – Női tabutémák és a legmodernebb megoldások

Hüvelyfiatalítás és intim lézeres kezelések – Női tabutémák és a legmodernebb megoldások
Dr. Deák Csaba a LIFE Egészségcentrum igazgató főorvosa (Fotó: LIFE Egészségcentrum)

A modern nő nem szégyenlős, nem prűd, ha az egészségéről van szó. Ma már a hölgyeknek teljesen más az életszemléletük, fel mernek vállalni, és fel is vállalják az őket érintő – akár tabutémának számító – problémákat. Jól tudják, hogyha ezeket sikerül orvosolni, akkor visszatérhetnek a régi – szorongás-, és feszengésmentes – életükhöz, újra lényegesen jobb életminőséget érhetnek el.

Egyre több hölgy van, aki – ha másnak nem is – de legalább a nőgyógyászának őszintén feltárja a problémáit, mert hallotta vagy látta valahol, hogy ma már az úgynevezett esztétikai nőgyógyászat megfelelő megoldásokat nyújthat a problémáira. De vajon ezekben az intim kérdésekben mit tanácsol, milyen gyógymódot vagy kezeléseket javasol az orvos? A modern esztétikai nőgyógyászatról, az intim kezelések részleteiről a LIFE Egészségcentrum igazgatóját, dr. Deák Csaba nőgyógyász főorvost kérdeztük.

– Röviden összefoglalva mit jelent az esztétikai nőgyógyászat?

– Az esztétikai nőgyógyászat a mai modern orvostudomány vívmánya, Magyarországon és itt, Székesfehérváron önmagában is új fogalom. Lényege, hogy a gyógyítás mellett az életminőség javítására és az esztétikai igényekre is egyformán nagy hangsúlyt kell fektetni.

– Megmagyarázná egy valós példával, hogy mit jelent ez az eddigi hagyományos megoldásokhoz képest?

– Lássunk konkrét problémákat. A tág hüvely szülés után vagy az inkontinencia változó korban – de előfordul, hogy már fiatalabb korban is – nagyon sok nőnek okoz kellemetlenséget. Sokszor előfordul, hogy az emiatti örömtelen együttlét vagy a partner elégedetlensége szépen lassan leépíti az önbizalmat, megrontja a párkapcsolatok intimitását. Az ezzel kapcsolatos problémákra eddig csak a nem kis fájdalommal és hosszabb lábadozási idővel járó műtét volt az egyetlen megoldás. Az esztétikai nőgyógyászat azonban más lehetőségeket is kínál. Ma már Magyarországon – és a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumban is – elérhető a modern esztétikai nőgyógyászat csúcstechnológiás újítása: a lézeres hüvelyszűkítő-, hüvelyfiatalító- és lézeres inkontinenciakezelés. Nem műtétről, hanem egy rövid lézeres kezelésről van szó, amely nem jár sem fájdalommal, sem vérzéssel vagy hegesedéssel, így lábadozási idővel sem kell számolni.

– Mi okozhatja a felvetett problémákat?

– Több mint 15 éve foglalkozom a meddőség problémakörével, melynek orvoslására intézményünkben is komplex megoldásokat kínálunk. A meddőség nem a Magyarországon vagy Európában élők gondja, hanem inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy a civilizált országok problémája. A modern társadalmak jellemzője, hogy egyre később vállalnak a hölgyek gyermeket, ezért nyilván a petesejtek is idősebbek. Ugyanakkor egyre több fiatal párnál is jelentkezik a meddőség, ami szintén azoknak a társadalmi változásoknak a következménye, amelyek főként a jóléti közösségekben észlelhetők.

– Hogyan kapcsolódik össze a meddőség, a késői gyermekvállalás és az inkontinencia vagy a tág hüvely kérdésköre?

– Az a tény, hogy később történik a gyermekvállalás, konkrét fizikai problémákat eredményezhet. A hölgyek szülés közben olyan sérüléseket szenvedhetnek és olyan szöveti rendellenességek merülhetnek fel, amelyek a későbbi életükben jelentős gondokat okozhatnak.

– Ha valakinél jelentkeznek ilyen problémák, mit tehetnek? Milyen előzetes vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az érintett hölgyek igénybe vegyenek esztétikai nőgyógyászati kezelést, pl. intim lézeres kezelést?

– Először is mindenképp részt kell venniük egy előzetes nőgyógyászati vizsgálaton. A stresszinkontinencia és a tág hüvely helyes diagnosztizálásához és hatékony kezeléséhez szükséges minél alaposabban megvizsgálni és megérteni a medencefenék, illetve a medence tartószerkezeteinek működését és felépítését. Így válik lehetővé, hogy a legminimálisabban invazív beavatkozással a legeredményesebb kezelést határozzuk meg a páciens számára, és a legkiszámíthatóbb legyen az eljárás eredménye. A leghatékonyabb diagnosztizáláshoz a LIFE Egészségcentrumban egyébként rendelkezésünkre áll egy úgynevezett 3D-s képalkotó hüvelyszonda (VTI) is. A VTI egy hazánkban egyedülálló csúcstechnológiás orvosi diagnosztikai készülék. A berendezés segítségével feltérképezzük a hüvely és a medencefenék állapotát és felmérjük a medencefenék izom-összehúzódásait.

– Milyen eredményei vannak az intim lézeres kezeléseknek az eddigi tapasztalatok szerint?

– Nem csupán a saját praxisomban, hanem világszerte bizonyítottan nagyon jó eredményeket értek már el ezzel a lézertechnikával, mind a hüvelyszűkítés, mind pedig a gátizmok rejuvenációja, regenerálása és az inkontinenciakezelés területén.

– Kiknek ajánlott, kik veszik általában igénybe az intim lézeres kezelések közül a hüvelyszűkítést, hüvelyfiatalítást?

– Az eljárás előnyeit elsősorban azok a hölgyek élvezhetik, akik a hüvelyfal előreesése miatt kevésbé érzékenyek az együttlétek során, esetleg hüvelyszárazságtól, égető érzéstől is szenvednek. A tünetek együttesen és önállóan is jelentkezhetnek. A lézeres hüvelyszűkítés célja, hogy visszaállítsa a hüvely egészséges állapotát. Hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek élettel, megvastagszanak, vízmegkötő képességük megújul. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága és ellenáll a fertőzéseknek.

– Kiknek javasolt és milyen hatású a lézeres inkontinenciakezelés?

– Azok a hölgyek, akik vizeletcsepegést észlelnek nevetés, tüsszentés, köhögés, mozgás vagy intim együttlét közben, nagy valószínűséggel stresszinkontinenciában szenvednek. Az enyhe, illetve közepes fokú stresszinkontinenciát nagyon jó eredménnyel lehet kezelni ezzel a lézeres eljárással. A lézeres inkontinenciakezelést követően ugyanis a hüvelyi szövetállomány vérkeringése helyreáll, az előreesett hüvelyfal megemelkedik. A kezelés hatására a renyhe hüvelyfal visszahúzódik, így teljesen megszűnnek a nyomás okozta kellemetlen tünetek.

A cikk megjelenését a LIFE Egészségcentrum támogatta.

Hüvelyfiatalítás és intim lézeres kezelések – Női tabutémák és a legmodernebb megoldások

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Négy óvodaudvar újul meg a KÉPES program keretében
  Négy óvodaudvar újul meg a KÉPES program keretében
 • Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön
  Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön
 • Te reggeliztél már a Novotelben? Kedvezményes büféreggeli várja a fehérváriakat!
  Te reggeliztél már a Novotelben? Kedvezményes büféreggeli várja a fehérváriakat!
 • Novák: január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége
  Novák: január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége
 • Patakból mentettek ki egy kutyát a tűzoltók
  Patakból mentettek ki egy kutyát a tűzoltók
 • Új munkahelyek – bővítette szabadbattyáni üzemét a LogSol
  Új munkahelyek – bővítette szabadbattyáni üzemét a LogSol
 • EP-választás - hamarosan kezdődik a szavazás, nálunk még kérhetik az átjelentkezést
  EP-választás - hamarosan kezdődik a szavazás, nálunk még kérhetik az átjelentkezést
 • További drágulás jön a benzinkutakon
  További drágulás jön a benzinkutakon

Eseménynaptár

 • Elszabadult lovak - nyomoz a rendőrség
  Elszabadult lovak - nyomoz a rendőrség
 • Lakossági fórum a 11. számú választókörzet lakóinak
  Lakossági fórum a 11. számú választókörzet lakóinak
 • Adótudatosság - egyre népszerűbb az elektronikus adóbevallás
  Adótudatosság - egyre népszerűbb az elektronikus adóbevallás
 • Otthon Melege - a fűtési rendszert korszerűsíthetik
  Otthon Melege - a fűtési rendszert korszerűsíthetik
 • Bizalmatlansági indítvány - hétfőn szavaznak az osztrák kancellár ügyében
  Bizalmatlansági indítvány - hétfőn szavaznak az osztrák kancellár ügyében
 • 20 millió beruházás a Királysoron – megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át
  20 millió beruházás a Királysoron – megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át
 • Mesebeli számok, gólyalábas térjáték, koncertek - hétvégén Játékfesztivál
  Mesebeli számok, gólyalábas térjáték, koncertek - hétvégén Játékfesztivál
 • Növények és madarak a középpontban – Európai Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
  Növények és madarak a középpontban – Európai Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
 • Természetfilmek a főszerepben - ingyenes vetítések a Barátság moziban
  Természetfilmek a főszerepben - ingyenes vetítések a Barátság moziban