Partly cloudy16 °C
2020. szeptember 29. kedd Mihály
Menü

Még lehet nevezni a Streetball Majálisra

Még lehet nevezni a Streetball Majálisra
30-40 csapatot várnak az idei Streetball Majálisra (Fotó: Simon Erika)

Az elmúlt napokban igen tréfás kedvében kacsintott ránk a tavasz, megkésett farsangi bálján télnek öltözve nyomott fricskát az orrunkra. De lassan vége a maszkabálnak, tényleg lesz jó idő (remélem...), úgyhogy lassan be lehet népesíteni a város szabadtéri kosárpályáit. Például a Streetball Majális kapcsán.

Alig egy hete, hogy Sitku Illéssel teqballoztunk egy jót, ajánlom is mindenkinek, mert kiváló sport, de azok se tespedjenek a fotelben, akik a lábuk helyett a kezüket használnák. Menthetetlenül közeledik a jó idő (ismétlem: remélem...), nyugodtan össze lehet trombitálni a kis csapatokat és irány a jó öreg szabadtéri kosárpályák egyike. Fehérváron akad belőlük bőven, nem kétlem, halljuk majd a labdapattogtatókat az elkövetkező hónapokban.

Még lehet nevezni a Streetball Majálisra

2016-ban is jó buli volt a Streetball Majális, nem lesz ez másként idén sem (Fotó: Simon Erika)

Ha valaki szervezett formában, kvázi eredményesség lemérése kapcsán is belemenne egy kis streetballba, nos, nem is találhatna erre jobb alkalmat az immár hagyományos Sportmajális egyik legkedveltebb programjánál.

– Szerencsére minden évben nagy az érdeklődés, idén is 30-40 csapatot várunk a Bregyó-közi Sportcentrum pályájára. Nagy nevek is évről–évre feltűnnek a csapatokban, volt élvonalbeli vagy épp válogatott játékosok is szerepelnek a Streetball Majálison, úgyhogy a színvonal garantált lesz – tudtam meg Posch Ede főszervezőtől, aki azt is elárulta, az előrejelzések alapján még az időjárás is felvillantja szebbik arcát az esemény idejére.

Még lehet nevezni a Streetball Majálisra

Több kategóriában is lehet nevezni a Streetball Majálisra (Fotó: Simon Erika)

A nevezési lehetőségekről a rendezvény hivatalos plakátjáról tudtok tájékozódni.

Még lehet nevezni a Streetball Majálisra

A május egyébként is erős lesz kosárfonton: az Alba Fehérvár a bajnoki címért száll majd harcba a bajnokság rájátszásában, de freestyle-ban sem lesz hiány, május végén ugyanis hazánkban turnézik a Harlem Globetrotters. A világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden, 28-án pedig Debrecenben lép pályára egyaránt 19 órakor.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár