6 évnél régebbi cikk

Miért étvágytalan a kaméleon?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMiért étvágytalan a kaméleon?

Aki már tartott bármilyen kisállatot, az tudja, hogy nagyon különös dolgokat tudnak produkálni. Nem esznek, nem isznak, pedig mi mindent elkövetünk annak érdekében, hogy jól tartsuk őket és boldogok legyenek. Néha rajtunk kívülálló okok is lehetnek a háttérben, ezért érdemes mindenképpen egy szakértő segítségét kikérni.
 
Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi időben étvágytalanná vált a kaméleonom, vagy nem eszik egyáltalán, vagy csak keveset. Mi lehet ennek az oka? Tisztelettel: Péter
 

Kedves Péter!

Ha az állat táplálkozási szokásai hirtelen megváltoznak, az biztosan nem véletlen. Az egzotikus hüllők tartása a gazdától is több ismeretet igényel, mint amennyi egy cserepes virághoz elegendő, és legtöbb hibát a takarmányozással, valamint a hőmérséklettel okozhatjuk. Egy távfűtéses lakásban hüllőt csak kiegészítő, szabályozható fűtéssel érdemes tartani, ha az állat hosszú időn át való jólléte fontos. Az ilyen tojással szaporodó állatoknál gondot okozhat azok nem megfelelő kialakulása, külvilágra jutása, de a tápcsatornában felhalmozódhat a környezetből felvett alomanyag, és élősködők is súlyos megbetegedést okozhatnak.

Dr. Lorászkó Gábor

állatorvos

Az állatorvos válaszol című rovatunkat azért indítottuk, hogy segíteni tudjunk nektek, kisállataitokkal kapcsolatos kérdésekben. Ha bizonytalanok vagytok egy-egy témában, vagy csak kérdezni szeretnétek, azt megtehetitek a Facebookon privát üzenetben, vagy e-mailben az fmcponthu@gmail.com címen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek