6 évnél régebbi cikk

Médiadíjat kapott Schéda Szilvi dokumentumfilmje
Fehérvár Médiacentrum fotójaMédiadíjat kapott Schéda Szilvi dokumentumfilmje

Első helyezést ért el a Limfóma Világnap alkalmából kiírt médiapályázaton a Gyógyult utakon. A fehérvári daganatos fiatalokról szóló dokumentumfilmet a Fehérvár Televízió munkatársai készítették. A rendező Schéda Szilvi, az operatőr Zsiday Ádám, a vágó pedig Hódi Dániel volt.

Július 18-án mutatta be a Fehérvár Televízió, azóta pedig már a Youtube-on is bárki megnézheti a Gyógyult utakon című dokumentumfilmet. A 27 perces filmet Schéda Szilvi rendezte, rajta kívül Zsiday Ádám (operatőr) és Hódi Dániel (vágó) vettek részt a daganatos betegségből meggyógyult fehérvári fiatalok életét bemutató alkotás elkészítésében. 

A filmet a Limfóma Világnap alkalmából rendezett médiapályázatra is benevezték és 27 pályamű közül a legjobbnak választották. Így örült a filmet készítő csapat röviddel az eredményhirdetés után:

A film főszereplői Huber Tímea és Bajzát Krisztián. Mindkettejüknél a huszas éveikben diagnosztizálták a daganatos megbetegedést, amit végül hosszú küzdelem után sikerült legyőzni. Napjainkban már teljes életet élnek, erről is szó esik a Gyógyult utakon című immár díjnyertes dokumentumfilmben.

Aki még nem látta a filmet, az itt bepótolhatja:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek