6 évnél régebbi cikk

Négylábúval a gyógyulásért
Fehérvár Médiacentrum fotójaNégylábúval a gyógyulásért

Különleges terápia fogadta kedden a Szent György Kórház onkológiai osztályán lévő betegeket. A Pata és a Mancs Egyesület egyik négylábúja látogatott el a páciensekhez, mindezt azért, hogy szebbé és könnyebbé tegye az ünnepekre való készülődést.

Hatalmas volt az öröm kedden az onkológiai osztályon Fehérváron, Bellát, a terápiás kutyát barátságosan fogadták a betegek, akik éppen kemoterápiás kezelést kaptak. Elmondásuk szerint a négylábú érkezése valóban felért egy terápiával.

Bella látogatása sikeresnek bizonyult, a betegek arcára mosolyt és csillogó szemeket varázsolt. A golden retriver négy éve tölti be a terápiás kutya szerepét, gazdája elmondása szerint már rutinos a betegek közelében.

A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület célja, hogy a négylábúak segítsék a betegeket, szebbé tegyék az ünnepre való készülődést, annak hangulatát. A terápiás kutyák idősek otthonába is rendszeresen járnak gazdáikkal, hogy színesebbé tegyék a szépkorúak mindennapjait. Ezeken a helyeken egyszerűen csak lélek simogató kutyának nevezik Bellát és persze négylábú ebtársait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek