6 évnél régebbi cikk

Nemsokára kész az új tornacsarnok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Nemsokára kész az új tornacsarnok

Rengeteg gyermeket, sportolót szolgálhat ki a Széna Téri Általános Iskola udvarában épülő tornacsarnok. Az építkezés jól halad, várhatóan májusra fejeződnek be a munkálatok.

A tetőszigetelési munkák, a távfűtés kiépítése és az öltözők kialakítása zajlik a napokban az új tornacsarnokban. Az építkezés még tavaly nyáron kezdődött, az épületet tavasszal már birtokba is vehetik a diákok illetve a sportolók. A részben TAO-forrásból megvalósuló beruházás keretében egy ezer négyzetméteres tornaterem épül.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: a TAO-s forrás mellett a város önkormányzata is hozzájárult ahhoz, hogy a létesítmény létrejöhessen, ami együtt fogja szolgálni az iskolásokat és a kézilabda-utánpótlást is. A Köfém SC beruházása mintegy hétszázmillió forintból valósul meg, melyhez a székesfehérvári önkormányzat kétszázhúszmillió forint támogatást nyújtott, és több székesfehérvári nagyvállalat is szerepet vállalt a csarnok kialakításában.

Cser-Palkovics András polgármester a Széna Téri Általános Iskola egykori diákjaként arról beszélt, hogy már az ő diákéveiben is kicsinek bizonyult az intézmény tornaterme. Az iskola egyik nagy álma válik valóra a beruházással. Az intézmény idén ünnepli fennállásának nyolcvanadik évfordulóját, így nagy az öröm, hiszen a diákok egy sokkal nagyobb tornateremben sportolhatnak néhány hónap múlva.

A csarnokban egy kézilabdapályát és egy 250-280 fő befogadására alkalmas lelátót is kialakítanak. Az új épületet iskolai időben az ide járó diákok használhatják a tornaórák keretében, délutánonként pedig a Köfém SC utánpótlásbázisa edz majd a csarnokban – emelte ki Balássi Imre, a Köfém SC elnöke.

Az előregyártott vasbeton szerkezetű sportcsarnokban szabványméretű kézilabda sportpályát magába foglaló terem jön létre, mely szükség esetén két részre osztható. Az épületben öltözők, vizesblokkok, büfé és előcsarnok is lesz, mellette pedig hat férőhelyes parkoló és tizennégy állásos kerékpártároló készül. Az új csarnokot esztétikailag és műszakilag is a kor követelményeinek megfelelően alakítják ki. A sportcsarnok várhatóan tavasszal készül el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek