5 évnél régebbi cikk

Jótékony célt szolgál az I. Alba Sport Est bevétele
Fehérvár Médiacentrum fotójaJótékony célt szolgál az I. Alba Sport Est bevétele

Az Alba Fehérvár kosárlabda- és az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának közös rendezvényén befolyt bevételt a fehérvári kórház egyik alapítványához juttatták el.

A két klub első alkalommal rendezte meg az Alba Sport Est hagyományteremtőnek szánt rendezvényét, amelyen a csapatok játékosai, az edzők, sportvezetők, együttműködő partnerek és támogatók tölthettek el néhány kellemes órát, kiszakadva a megszokott közegből, vagyis a sportpályák környékéről. A februári eseményt a résztvevők felajánlásainak köszönhetően tombola is színesítette, a szervezők a szelvények árából befolyt összeget jótékony célra ajánlották fel.

- Közel 200.000 Ft gyűlt össze, ami úgy gondolom, jelentős összeg. Ezt olyan fejlesztésekre lehet felhasználni, aminek látványos eredménye van. Úgy éreztük, hogy az egészségügy olyan terület, ahol mindig szükség lehet plusz forrásokra. Az egészség a legfontosabb, mi is a sporton keresztül igyekszünk az egészségért tenni, így esett a választásunk a Betegápolásért Alapítványra - árulta el a kedvezményezett szervezet nevét Sajni Zóra, az Alba Fehérvár marketingmunkatársa.

A Betegápolásért Alapítvány 1992 óta működik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, célja, hogy a kórházban fekvő betegek szükségleteit különböző eszközökkel segítse. Az alapítvány az Alba Sport Est tombola eladásból származó bevételét is hasonló célra fordítja.

- Nagyon örülünk ennek az adománynak, a klubok határozottan meg is célozták, hogy amennyiben lehetséges, a krónikus betegek ellátásának területén használjuk fel. Ez egybecsengett a szándékainkkal, a Kardiológiai Osztály C1-es osztályának juttatjuk el ezt az összeget. Betegkiültető székeket fogunk vásárolni, ezzel a bent fekvő betegeink komfortérzetét javíthatjuk - tudtam meg Szabó Bakos Zoltánné, ápolási igazgatótól.

Az I. Alba Sport estet a tervek szerint a jövőben további hasonló összejövetelek követik majd, a két klub pedig természetesen akkor is egy-egy jótékony ügy megsegítését tűzi ki célul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek