5 évnél régebbi cikk

Kosárpályán az Exatlon fehérvári versenyzője
Fehérvár Médiacentrum fotójaKosárpályán az Exatlon fehérvári versenyzője

Az Alba Fehérvár Sopron elleni mérkőzésén a TV2 Exatlon című műsorának fehérvári versenyzője, Rozs Gergely Bence végezte el az ünnepélyes kezdődobást.

A 27 esztendős Gergő négy héten át versenyzett a sportos reality Dominikán zajló küzdelmeiben. Sokan a végső győzelemre is esélyes indulóként tekintettek rá, azonban egy makacs sérülés miatt nem tudta folytatni a megmérettetést. A Fejér Megyei Szent György Kórházban dolgozó fiatalember azonban így is kellemes emlékként gondol vissza az Exatlon kihívásaira, a versenyben töltött napokra.

- Nagyon jól éreztem magam Dominikán, de kettős érzésekkel tértem haza. Ez nem csupán egy sportverseny, hanem egy reality is egyben. Nagyon sok külső hatás éri az embert egy ilyen közegben, ezeket figyelembe véve kell kialakítani az optimális, hogy is mondjam, viselkedési normát, ami az egyéniségedből is mutat valamit, ugyanakkor jó csapattaggá is tesz. Ezeket összevetve azt mondom, igen kemény versenyről beszélünk. Maga már az nagyon nehéz, hogy nem tarthatod a kapcsolatot az itthon maradt szeretteiddel, az étrend miatt energia deficit lép fel, ezek összeadódnak és nagyon nagy testi-lelki nyomás alatt kell teljesíteni. Nagyon megerőltető, nagyon kell koncentrálni, de azt mondom, hogy aki érez magában elég aktivitást, megvan az ehhez kellő mentalitása, annak csak ajánlani tudom. Én nagyon jól éreztem magam, visszamennék, és ha nem lenne a térdsérülésem, még most is ott taposnám a homokot Dominikán.

Gergő már régóta szurkolója az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának, a Sopron elleni, sajnos vesztes meccsen pedig a klub meghívásának eleget téve, ő végezte el a kezdődobást is.

- Régebben is jártam az Alba meccseire, de munkahelyi és magánjellegű elfoglaltságok miatt ez az utóbbi időben sajnos kimaradt. Aztán édesanyámmal gondoltunk egyet, és nagyjából egy hónapja felfrissítettük ezt a szokásunkat, újra eljöttünk a meccsekre, és igyekszünk a jövőben is sűrűn jönni majd.

Az Exatlon fehérvári indulója tehát továbbra is ott lesz majd a lelátón, ezúttal nem az erejével és kitartásával, hanem szurkolásával küzdve az újabb fehérvári sikerekért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek